Премиерът откри 67-то издание на Техническия панаир в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:12 / 26.09.2011
3485
Премиерът Бойко Борисов преряза лентата на откриването на 67-ия Технически панаир в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Министър-председателят определи като положителен фактът, че много фирми се представят на това изложение и им пожела успех. 

На събитието присъстваха министърът на икономиката, енергетиката и транспорта Трайчо Трайков, Франц Райзберг - генерален секретар на Централноевропейския панаирен алианс (CEFA), Сергей Владимирович Иванич, представител на страната-партньор Русия, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив и настоящ областен управител Иван Тотев, Богомил Бонев, Георги Гергов, райкметове и официални лица.

"Всички знаем за руската енергетика, но малко се знае за други руски инвестиции в България, като например Завода за светлодиодни чипове в Ботевград, които наистина ни помагат да постигнем това, което искаме като структура на икономиката ни", каза Трайков. 

На въпрос как ще бъдат разходвани 500 млн. лв., които правителството на България предвижда за иновации, той беше категоричен: 

"Те са по оперативна програма "Конкурентноспособност" и са в различни схеми и процедури на програмата. Например 200 млн. лв. са за технонолгично обновяване, 200 млн.- за стимулиране на малки стартиращи иновативни компании, стартиращи чрез евтини заеми през гаранционни форми и т.н.".

Трайчо Трайков не поиска да коментира темата за делото за Панаира, но потвърди досегашната си позиция по казуса.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).