Прекратиха дело срещу покойник

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
08:50 / 21.04.2022
4818
Наказателното производство срещу покойния Любомир Македонски беше прекратено с определение на Пловдивския окръжен съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че 44-годишният Македонски беше открит мъртъв на пейка в парка до Сточна гара сутринта на 23 март т. г. В същия ден трябваше да се проведе делото срещу него за катастрофа с двама загинали на пътя между Брестовица и Перущица. По време на катастрофата на 30 март 2014 г. Любомир е карал лек автомобил БМВ-320 с над 2 промила алкохол в кръвта си и с висока скорост. Предприел изпреварване на л. а. Форд Мондео, но бил "засечен" и фордът се забил в крайпътно дърво. Водачът му Рангел Ташев вече има присъда.

Според обвинителния акт, Македонски е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица, както и три средни телесни повреди на друго лице, изразяващи се в счупване на пет ребра вдясно, което е причинило трайно затрудняване на движението на снагата, излив на кръв в дясната гръдна половина и наложила се оперативна интервенция за евакуиране на кръвта, което е довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота, както и изкълчена лява тазобедрена става, което е наложило оперативното й наместване и довело до трайно затрудняване на движенията на левия долен крайник.

Определението за прекратяване на наказателното производство срещу Любомир Македонски подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив. След влизане в сила на определението двата автомобила БМВ-320 и "Форд Мондео" ще се върнат на собствениците им.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
25.03.2022 Съдба! Ето кой е починалият на пейка до Сточна гара в Пловдив
25.07.2018 Този е шофьорът на колата-ковчег, в която загинаха двама млади
30.10.2015 4 години затвор за пиян шофьор, убил брат и приятел след мощен запой
30.03.2014 Смъртоносна катастрофа на пътя Брестовица-Перущица
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).