Преизбраха доц.Кметов за декан на Химическия факултет на Пловдивския университет

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
19:12 / 20.11.2019
7974
Общото събрание на Химическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“, проведено днес, 20 ноември, отчете успешен мандат и преизбра за декан доц. д-р Веселин Кметов.

"Изданията на Рейтинговата система на висшите училища в България показват, че през изминалия мандат ПУ "Паисий Хилендарски“ трайно е сребърен медалист в обучението на химици и скъсява дистанцията спрямо националния лидер Факултета по химия и фармация на Софийския университет "Св. Климент Охридски“. Ръст бележи и комплексният коефициент за качество на обучението – ПМС 328/30.11.2015. Получената от НАОА оценка 9.48, нарежда професионално направление "Химически науки“ на първо място сред 28-те направления в Пловдивския университет и е гарант за успешното развитие на факултета през следващия шестгодишен акредитационен период“, подчерта доц. Кметов. Той припомни, че е в ход мащабна реконструкция на сградата на Химическия факултет, която ще осигури изцяло подновена, модернизирана и естетизирана среда за обучение на настоящите и бъдещи студенти.

"Сега е наш ред да докажем, че вложените и безспорно необходими инвестиции са заслужени и ще тласнат факултета силно напред в академичното му развитие.  Изправени сме пред уникален шанс – да се вдъхновим, да се сплотим, да сътворим по-доброто бъдеще на нашия факултет, който е национално достижение и ценност“, призова преизбраният декан.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).