Предоставят безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:25 / 14.05.2011
1562
Във връзка със Световния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН 15 май, сектор "Здравеопазване" и екипът на Центъра по превенция на СПИН и сексуално-предавани инфекции към Община Пловдив, предоставя безплатно и анонимно изследване и консултиране за ХИВ/СПИН на граждани.

Изследването ще се реализира с два мобилните кабинета на 14 и 15 май, събота и неделя, от 10,00 до 16,00 часа на два пункта:

- пред сградата на Централна поща на пл. "Централен" и
- в северна посока от разкопките на ул."Хр.Г.Данов".
Акцията се реализира със съдействието на доброволци от Фондация "Панацея", Фондация"Авис вита" и специалисти от Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване на СПИН на Регионалната здравна инспекция-Пловдив, с които община Пловдив работи съвместно по програма "Превенция и контрол на СПИН и сексуално-предавани инфекции".

По същия повод, на 15 май, неделя, от 20,30 ч. до фонтаните пред сградата на община Пловдив, представители на Националния алианс за работа с доброволци - Пловдив ще изработят панделка от плат върху дървена плоскост, върху която ще бъдат поставени 200 червени диода. Те ще изгасват през 16 секунди (статистиката показва, че на всеки 16 сек. умира по един човек, болен от СПИН). Доброволците ще палят бенгалски огън, а част от тях ще раздават листовки с информация за този ден и за заболяването СПИН.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).