Предложение: По-висока скорост по някои булеварди в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (10)
11:54 / 18.01.2021
17201
По някои булеварди в Пловдив може да се разреши по-висока скорост от пределно определените 50 км/ч в населените места. Предложението е на екипа на обществения посредник на община Пловдив и. д. инж. Борислав Стаматов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Препоръката е във връзка с проучване по жалба на гражданин. Човекът се оплакал в приемната на омбудсмана, че му е съставен акт за превишена скорост на влизане в Пловдив по Асеновградско шосе. Отсечката от последното кръгово кръстовище на Асеновградско до моста на бившия Завод за пишещи машини е обозначен от КАТ като улица.

"Това е трилентов магистрален участък, по който няма жилищни, няма обществени сгради, още по-малко училища, болници, или друго, няма тротоари, пешеходни пътеки, нищо, което да отговори на понятието улица. След допустимата скорост от двулентовото шосе от 90 км/ч без пътен знак, защото такъв не може да се постави, скоростта трябва да се подразбира на 50 км/ч само и единствено защото има табела "Пловдив", пише в жалбата.

Взимайки повод от сигнала, екипът на омбудсмана на Пловдив е поставил този въпрос на министъра на вътрешните работи. В отговора на ведомството се казва, че стопанинът на пътя чрез съгласуване от съответните органи на генералния план създава организация на движение в населеното място. В случая препратката е към Пловдив, в частност административната управа на града.

"Ние считаме, че община Пловдив може да въведе на някои булеварди, на които има възможност за разрешение за по-голяма скорост на движението от 50 км/ч. Това ще доведе до по-бързо придвижване, икономия на време, по-малко замърсяване на околната среда и други" - се посочва в анализа за дейността на институцията обществен посредник за второто шестмесечие на 2020 г.

Виж коментарите (10)

Още по темата (105):
13.04.2024 Заради "Марица" и "Родопи" искат да променят Плана за устойчива градска мобилност на Пловдив
04.04.2024 Поредна зона в Пловдив с еднопосочно движение
23.03.2024 Пловдивчанин: Искам по-бързо да стигна до работа, какви са тези светофари?
09.03.2024 Шофьорка се ядосва и псува, гази закона в еднопосочна улица
04.03.2024 Еднопосочно движение изнерви 10 000 души в Пловдив
24.02.2024 Слагат светофар на кръстовището, на което напоследък станаха най-много катастрофи
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).