
ЗАРЕЖДАНЕ...
Предлагат биопродукти от врата на врата | ||||||
| ||||||
Фермери показаха зеле и боб без грам химия. Дегустация на биологично произведени храни се проведе в ресторант „Виналия" в Пловдив. Инициатори бяха Таня Куцарова, ръководител на биологичната ферма към Аграрния университет и производителите на биозеленчуци Атанас Топалов и Иван Филипов. Масите бяха отрупани с над 10 вида картофи, зеле, боб, цвекло, кисели краставички, лютеница, няколко вида сладка, кисело мляко, хляб и др., отгледани без грам химия. Не липсваше и прочутата биоракия Джинджифирка на Димитър Стоянов от Бачково. Целта ни е да се срещнем очи в очи производители и консуматори. Обединени сме от амбицията биопродуктите да стигат по най-бързия и лесен начин до потребителя, без посредник, каза г-жа Куцарова. Засега биофермерите проучват какви зеленчуци се търсят най-много, за да съобразят какви площи да заложат. Източник: в. "Марица" |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg