Празник в "Източен" за седмицата на мобилността

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:31 / 19.09.2015
1740
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Децата от ІІІ клас на ОУ "Васил Левски" с класен ръководител г-жа Митова показаха завидни познания и умения по безопасно поведение на пътя пред деца и гости на специализираната площадка по безопасно движение в двора на училището си.

Проявата беше организирана по повод Европейската седмица на мобилността, в която се стимулира движението без автомобили - като пешеходци, с велосипеди, ролери и др. Именно с такава цел децата дадоха урок на възрастните със своите перфектни знания с много дейности- рисунки на асфалт, състезания по трасетата на площадката, викторини и др.

В духа на празника настроението беше много високо с прекрасните мажоретки и невероятните спортни танци. Децата бяха поздравени от кмета на района Николай Чунчуков, който ги призова да бъдат внимателни на улицата през учебната година и да правят повече такива празнични прояви.

Сред гостите бяха директори на детски градини, служители на администрацията, родители. Директорът на училището Гергана Витева пожела на децата да използват площадката по безопасно движение ежедневно, за да се упражняват в безопасни условия.

Поради продължаващи инициативи по повод Европейската седмица на мобилността, днес до 17:00 ч. улицата между "Славянска" 93 и "Богомил" е затворена за автомобилно движение и по нея могат да преминават само велосипедисти и пешеходци.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).