Повишение на цените на билетите от 5 до 8% планират превозвачите в Пловдивски регион

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:19 / 09.03.2011
3093
От 15 март ще бъдат увеличени цените на билетите по направленията, обслужвани от превозвачите в пловдивски регион. Увеличението ще бъде средно от 5 до 8%. Причината е скока на горивата през последните два месеца. С около 15% се увеличи цената на дизеловото гориво през последните три месеца и ситуацията с цените на петролните продукти на международните пазари не се подобрява. До момента правихме отчаяни опити да намалим разходите и да задържим сегашните цени, заяви управителят на най-голямата фирма-превозвач в региона "Хеброс бус" ООД инж. Веселин Дошков.

Превозвачите се оказахме притиснати до стената от ежедневното покачване цената на горивото и в невъзможност да покриваме разходите си. Нелегалните превози продължават да се извършват с пълна сила и се отразяват негативно върху икономическото състояние на легалните превозвачи. Въпреки проведените разговори и поставените пред институциите проблеми, касаещи тези превози, единственият резултат е, че редовните превозвачи се оказахме под прицела на контролния орган Областен отдел "КД - ДАИ".

Всичко това ни принуждава да предприемем крайната мярка - повишение на цената на автобусния билет от 15 март средно с 5 - 8 %. Факт е, че пловдивските превозвачи последни в страната пристъпваме към нея.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).