Потрес от Пловдив! Жена брутално унижавана от мъжа си!

Автор: Васил Динев
Коментари (12)
10:52 / 15.11.2019
16911
За потресаващ случай на домашно насилие разказаха преди минути в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана на специална пресконференция на фондация "Джендър алтернативи". Ето и конкретния случай:

Двойката е имала брак от 5 години, а също и малолетно детенце. Спрямо жената е прилагано насилие от всеки възможен вид - сексуално, физическо, психическо и икономическо. Последните актове на насилие са от лятото на тази година, като те се отличават с много висока степен на жестокост и агресия.

Стигало се е до скандали със заплахи с убийство, извършване на телесни повреди чрез използване на хладно оръжие - нож и извършване на блудствени действия. Тъй като са причинени множество увреждания, на жертвата й се е наложило да посети спешно отделение в Пловдив и да бъде настанена в болница. Жената е получила епикриза и подробно съдебно-медицинско удостоверение.

След последния инцидент жената решава да прекрати връзката, като завежда дело. Вследствие на това е издадена заповед за незабавна защита. От октомври има съдебно решение, в което всички искания за защита са уважени. Съпругът е отстранен от общото жилище с полицейска намеса, като му е забранено да доближава жената, където и да било. Също така е бил задължен да посещава специален курс за работа с такива лица.

Ако до седмица той не се яви, ще бъде сезирана прокуратурата. Стана ясно още, че въпросният мъж е имал криминални прояви и по-рано. Всички разследвания срещу него обаче са приключили без образуване на производство, което е създало у него усещане за недосегаемост от органите на реда и закона.

Отделно е смятал, че жената и детето са негова собственост и може да разполага с тях, когато си поиска, понеже той е главата на семейството и те зависят финансово от него. За щастие жената е решила да прекрати всичко това, но прободните рани от нож са факт. Мъжът е употребявал алкохол, но това не е причина, а само извинение за него самия.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).