Поставят помпи за поливане в 7-те детски градини в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:24 / 03.05.2011
2237
"Имаме готовност да поставим по една помпа в дворовете на всички седем детски градини в района", каза на редовния си брифинг днес кметът на "Северен" Ина Филипова, предаде репортер Plovdiv24.bg.

Стана ясно, че цената на една помпа за поливане е около 700 лв. Филипова беше категорична, че въпреки оскъдните средстава с които разполагат, работата в района върви доста интензивно. 

Кметът на "Северен" напомни за другият проблем с поставянето на помпи в междублоковите пространства, който е поне от 3-4 години. 

"Преди години, там имаше много сондажи и помпи. Голяма част от гражданите на района, пак желаят това", съобщи Филипова. Тя допълни обаче, че предвид малкото средства, с които разполага "Северен" от приходите от преместваеми съоръжения, в момента това не може да стане. 

Във връзка с поставянето на помпи в дворовете на детските градини, кметът на района бе ясна, че ще се възстановят сондажите там, където са запушени и има липсващи части. Това се прави, за да може директорите на детски градини да могат да се грижат за зелените площи в тях. 

"В момента, общо взето там не се полива и затова състоянието на дворовете е толкова окаяно. Там, където това е твърде наложително, се прави с питейна вода и излиза много скъпо". Тя поясни, че когато става въпрос за поставянето на сондажи, се заплаща само еднократна такса за прокопаване. 

По отношение на поставянето на такива съоръжения в междублоковите пространства, Филипова поясни, че в района има около 20 места, на които могат да се поставят помпи. 

"Ако има възможност, ще ги поставим и домоуправителите ще се грижат за тях", завърши кметът на "Северен". 

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).