Поставиха указателни табели на защитени местности и зони

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:50 / 06.11.2009
3641
Информационни табели за трите хълма обявени за защитени територии: Данов, Бурнарджик и Младежки хълм, бяха поставени днес, съобщиха от Дирекция "Екология и опазване на околната среда". Табелите съдържат информация за специалния статут на тепетата и характерните за местността видове.

Специални предупредителни табели за опасност от падащи камъни са поставени в участъци със скални свличания, както и предупредителни табели в санитарно-охранителните зони с цел недопускане на изхвърляне на отпадъци и телефон за сигнали 6-166.

В териториалния обхват на Община Пловдив попадат части и от четири защитени зони и една защитена местност. Защитените зони са следните: "Река Марица", "Марица - Пловдив", "Рибарници Пловдив" и "Река Пясъчник", а защитената местност е "Нощувка на малък корморан".

Защитените зони изграждат Националната екологична мрежа в България - Натура 2000, която е регламентирана в Закона за биологичното разнообразие. Според него защитените зони се определят в съответствие с две основни за опазването на околната среда Директиви на Европейския съюз - Директива за хабитатите (местообитанията) и Директива за птиците.

Защитена местност "Нощувка на малък корморан" е обявена през 2006г., с цел опазване местообитание, място за почивка и струпване по време на миграция на световно застрашения и защитен вид малък корморан. Това е най-голямата нощувка на вида по поречието на река Марица и за цялата Тракийска низина.

Виж коментарите (3)

Още по темата (1):
23.10.2009 С нови информационни табели обзавеждат тепетата
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).