Поставиха пейки край новата алея в парк "Лаута"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:40 / 29.03.2019
3812
Служители на ОП "Градини и паркове“ поставиха пейки край наскоро изградената пешеходната алея в парк "Лаута“, която свързва жилищните зони А10 и А12 в "Тракия“. 

"По този начин изпълнихме желанието на граждани от квартала“, коментира кметът на "Тракия“ Костадин Димитров. Той напомни, че преди около седмица при поредното разширение на парка кметът на Пловдив Иван Тотев, районни кметове, директорът на "Градини и паркове“ Стоян Алексиев и служители на общинското предприятие засадиха 100 дръвчета. Тогава хората поискаха пейки, за да има къде да почиват при разходките си.

Костадин Димитров отбеляза, че от ноември 2014 г., когато по инициатива на кмета Иван Тотев започна разширението на "Лаута“, до момента паркът е увеличил своята площ с 80 декара. Засадени са 2100 дървета местни видове, като за доброто им развитие допринася изградената от ОП "Градини и паркове“ поливна система.

"Облагороденото пространство става все по-привлекателно. Особено оживена е алеята между двата микрорайона с декоративните дръвчета от двете страни. Там изградихме парково осветление, а ето, че вече има и пейки“, посочи кметът на "Тракия“.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).