Последни данни от Областния кризисен щаб в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
16:02 / 15.03.2020
50674
Ситуацията в Пловдив и областта към момента е спокойна. Постъпилите сигнали в Областния кризисен щаб се проверяват своевременно, като се информират кметовете на  общините и органите на реда. До 14 часа са постъпили над 30 сигнала, повечето, от които са свързани с неспазването на противоепидемичните мерки  в търговските обекти и условията на труд във фирми, които в момента имат дейност. Сигналите са от общините - Лъки, Раковски, Садово, както и от 6-те района на град Пловдив.

Във връзка с взето решение за осигуряване на социална дистанция и пропускателен режим в хранителните хипермаркети и след  засилената комуникация с управители и собственици на такива  обекти,  вече е конкретизиран допустимия максимален брой посетители в тях.

Припомнямяме, че веригите трябваше сами да определят броя на посетителите  спрямо търговската площ на магазините си.

До 100 души ще бъдат допускани в най-големите търговски вериги –Лидл, Кауфланд, Метро и  Лекси на бул."Марица"№19. В останалите хранителни вериги в Пловдив и областта ще бъдат допускани под 90 души, като най-малкия определен брой за магазин е до 3-ма души.  Допустимият максимален брой посетители е в зависимост от квадратурата на търговската площ и броя на касите. При изчакване пред обектите  се  осигурява  дистанция от 1,5 м между хората, за което вече успешно съдействат органите на МВР, съвместно с представители на общинската власт.

"Нека  бъдем  отговорни и да спазваме въведения ред и противоепидемичните мерки. В сегашната ситуация, само заедно и солидарно, можем да сведем до минимум риска и пазейки собственото си здраве, да опазим здравето и живота на най-близките си хора, приятели и колеги", апелира областният управител Дани Каназирева, която е  председател на кризисния щаб.

Пълният списък на всички по-големи хранителни магазини с точния брой на допустимите клиенти е на разположение на РЗИ, Областна агенция по безопасност на храните, ОД на МВР – Пловдив, общините и районните кметства.

Припомняме, че в Областна администрация –Пловдив, има дежурен телефон за сигнали -032 628 595.

Виж коментарите (26)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).