Последната сесия на градския парламент стартира със скандал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
10:13 / 20.09.2011
7470
И на последната сесия на градския парламент отново не липсват скандали между представителите на различните политически сили, предаде репортер Plovdv24.bg.

"Г-жо Кацарова, явно не си комуникирате със Сузана Николова", отправи забележка към общинската съветничка от ГЕРБ председателят на ОбС-Пловдив Илко Илиев.

Тази реплика на съветник номер едно, прозвучала още в началото на сесията, бе провокирана от изказването на шефа на РИО-Пловдив във връзка с двевния ред, по който днес ще заседава местният парламент. 

"И днес сме свидетели на още един безумен дневен ред. До вчера през деня той беше от 29 точки, но снощи в 22 часа получихме мейл с такъв от 66 точки. Питам: "Дами и господа общински съветници - кога успяхте да се запознаете с останалите точки? Може би не сте спали цяла вечер?", възмутено заяви Павлина Кацарова. Тя допълни, че освен това в така предложения дневен ред от 66 точки отново липсва точката за изменение на бюджета на града във връзка с таксата "смет" на пловдивските училища.

Не закъсня и светкавичната реакция на Илко Илиев:
"Истината е, че това е последната ни сесия и аз предупредих всички районни кметове, че ако има нещо спешно за решаване, трябва да го решим днес. Освен това зам.-председателят на ОбС Сузана Николова е от ГЕРБ и тя също подкрепи това предложение за този дневен ред от 66 точки. Явно обаче между вас комуникация няма", ясен беше той.

"Господин председател, дали има между нас комуникация, или не, не е ваша работа", репликира веднага Кацарова.

На днешната сесия на Общинския съвет, открита в 9 часа с химните на България и Пловдив, като гост присъства и Славчо Атанасов. Припомняме, че в момента той е е в отпуск заради участието си в предизборната кампания за кметското място от листата на ВМРО-НИЕ. Затова Атанасов е заел място до гражданите, присъстващи на днешното заседание.

Очаква се гости на днешното заседание да бъдат посланикът на Испания у нас и кметът на Толедо, които са тук във връзка с побратимяването на Пловдив и испанския град.

Очаквайте подробности!

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Въвеждат временна организация на движението по пловдивски булевар...
Автомобил блъсна пешеходец на булевард "Руски" в Пловдив
Безплатен фестивал започва в Пловдив от днес
Ограничават движението в Стария град
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).