Поредно дарение в пловдивски дом за деца, лишени от родителски грижи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:56 / 24.02.2012
5443
Ръководството и персонала на заведение "Енканто", начело с бизнесмена Георги Найденов и съвместно с Младежки съвет-Тракия направиха поредното дарение в пловдивски дом за деца, лишени от родителски грижи. Този месец "вълшебството" беше за дом "Мария Луиза". Малчуганите и по-големите батковци и какички бяха зарадвани с парично дарение.Първоначалната сума беше 1000 лева, но след популяризацията на благотворителната кампания, освен хората от "Енканто", в акцията се включиха и други дарители и така сумата стана доста повече. 

По време на дарението присъства и кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. Със своята съпричастност към кампанията на бизнеса и "Младежки съвет-Тракия", Димитров за пореден път доказа, че е социално ангажиран както към по-младите, така и към по-възрастните хора. Неотдавна по негова инициатива представители на Младежкия съвет се включиха активно в подпомагането на стари хора през студените дни.

Припомняме, че през месец януари 1000 лева бяха дарени на дом "Рада Киркович". През следващия месец парична помощ ще получи трети дом за деца лишени от родителски грижи.

През пролетта, в периода април-май, ще бъде организирано състезание по пейнтбол. То ще е отново в партньорство - бизнес и НПО, каквото е Младежки съвет-Тракия. В състезанието ще се включат отбори от 3-те дома за деца. За отбора победител ще има специална награда, която все още се пази в тайна, уточни управителят на бар "Енканто" Начо Радев. Младежкият съвет на "Тракия" смята да покани за патрон на състезанието кмета на район "Тракия" Костадин Димитров.Това поясни председателят на младите тракийци Радослав Стилиянов.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).