Помните ли тежкия инцидент в Кючука? Оказва се, че има и друг обвиняем освен шофьора на поршето!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (4)
12:43 / 14.02.2024
6219
Двамата шофьори, причинили брутална катастрофа в "Кючук Париж" преди повече от 2 години, се изправиха днес пред Районен съд - Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Минко Минков и Деян Христов са обвинени в това, че са нарушили правилата за движение и по непредпазливост са причинили тежка телесна повреда на Нелина Дочева, изразяваща се в травматично нарушаване на целостта на далака, наложило оперативното му премахване.

Инцидентът е от 14.11.2021 година на кръстовището между улиците "Стефан Стамболов“ и "Славееви гори“.

Минко Минков (39 г.) се движел с "Порше Кайен“ по улица "Стефан Стамболов“. При наближаване на кръстовището с ул. "Славееви гори“ настигнал движещия се пред него "Нисан“, управляван от Деян Христов (20 г.) и предприел маневра изпреварване. Когато джипът почти се изравнил с нисана, последният предприел маневра ляв завой, препречил пътя на поршето и последвал удар между двете коли. 

Вследствие на удара лекият автомобил "Порше“ напуснал пътното платно и блъснал дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци - потърпевшата и нейните родители. Колата ударила второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната площ на градински парк.

След произшествието Деян Христов е бил тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са отрицателни.

Минко Минков обаче избягал от мястото на катастрофата, но няколко часа по-късно се е явил в 5 РУ - Пловдив, придружен от баща си. Той е тестван за алкохол и наркотици. Установено е наличие на кокаин в кръвта му. Дал е кръвна проба за изследване. Тестът за алкохол е отрицателен. 

Plovdiv24.bg обаче научи, че употребата на наркотика няма да повлияе за бъдещото наказание на Минко Минков, тъй като не може да бъде доказано кога точно е употребил кокаина - преди катастрофата или след нея.

Днес обаче не бе даден ход на делото заради отсъствието на адвокат Стефан Левашки, който защитава правата на подсъдимия Деян Христов. Юристът е ангажиран с друго дело в Пазарджик, което вече е било насрочено, когато е пристигнала призовката за делото срещу Минков и Христов.

В съдебната зала Деян Христов бе категоричен, че желае защитникът му да присъства и затова съдия Атанаска Атанасова насрочи следващото заседание за 8 април от 10,30 часа.

Припомнете си в прикаченото видео кадри от зловещата катастрофа на 14 ноември 2021 година!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (9):
08.04.2024 Шофьорът-беглец с поршето от Кючука се призна за виновен
15.11.2021 Ето го шофьора на поршето, причинил тежка катастрофа в Пловдив
15.11.2021 Вижте как е станало ужасяващото меле в Кючука
15.11.2021 МВР Пловдив: Шофьорът на джипа е бил дрогиран
15.11.2021 Шофьорът на поршето пред полицаи: Цяла вечер пих с приятели, уплаших
се!
14.11.2021 Било е страшно! Очевидка: Отнесе ни сигурно с 200 км/ч!
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).