Помните ли известния музикант, който бе убит на бул. "Руски"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:34 / 15.06.2021
5986
"Песен за Велко“ е благотворителен концерт в памет на известния пловдивски барабанист Велко Илиев, който ще се проведе на 19 юни на сцената на Plovdiv Stage Park до Младежкия хълм. Организацията се осъществява безвъзмездно от колеги музиканти, близки и приятели.

Преди две години Велко намира своя край в трагичен инцидент в центъра на града - загива, пресичайки булевард "Руски" в Пловдив. Освен че е признат от музикалните среди за таланта си, той е познат като скромен, лъчезарен и всеотдаен човек с много приятели. 

От общността ясно осъзнават, че макар и загубата да е огромна, те не са единствените потърпевши, а проблемът с безотговорното отношение по българските пътища е всеобщ. През 2020-та година близки изготвят петиция с искане за по-справедливи наказания за шофьорите, отнели човешки живот.

"Песен за Велко“ логично продължава акциите по каузата – да отправи призив към обществото за нормалност и грижа към другите при поведението на пътя, като своевременно почете паметта на барабаниста така, както той би го харесал - с усмивка и музика.

Участие в концерта ще вземат групите, в които Велко Илиев е свирил през годините: Angel, Pornographic Monster, Bourbon Street и НеЩо ЦвЕтНо. Преди концертните изпълнения ще бъде излъчен и кратък филм с интервюта, в които музикантите споделят спомени и случки за своя приятел.

Начален час ще бъде 20:00 ч., а входът представлява скромно дарение, което да помогне на каузата и в бъдеще. Организаторите планират "Песен за Велко“ да се превърне в традиционно ежегодно събитие. Акцентът е обществото ни да заживее един по-нормален и спокоен живот, с разбиране, че на пътя и извън него всички сме заедно и отговорни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
16.06.2020 Близки на трагично загиналия Велко се събраха днес в Пловдив на лобното му място
16.06.2020 Протест в Пловдив: Поне 10 г. без книжка за шофьори, отнели човешки животи
04.06.2020 Приятел на Велко: Любовта ни накара да излезем
04.06.2020 Ето я присъдата на Сашо Димитров, който блъсна и уби известен музикант на бул. "Руски“
04.06.2020 Шофьорът, убил Велко Илиев на бул. "Руски": Извинявам се!
26.05.2020 Ето го шофьора, убил музиканта Велко Илиев на бул. "Руски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).