Полицията спря масов бой между футболни фенове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (99)
12:32 / 16.01.2011
12766
Пловдивската полиция предотврати масово сбиване пред известно заведение днес в областния град. Във връзка със случая в ареста за 24 часа са задържани 9 лица. По първоначални данни заловените мъже са фенове на ФК "Ботев" - Пловдив, съобщиха от полицията.

Около 1 часа автопатрул забелязъл 50-тина души, които се насочвали към бар на ул. "Евлоги Георгиев". Двадесет минути по-късно от заведението бил получен сигнал за възникнал масов побой. Веднага на мястото на инцидента били изпратени екипи на сектор "Специализирани полицейски сили" и Четвърто РУП - Пловдив. При пристигането си те установили, че бодигардовете на бара и служители от частна охранителна фирма били успели да изведат навън скандалната група. Мъжете, видимо почерпени и силно афектирани, продължили да се държат агресивно. Те започнали да хвърлят камъни и бутилки по разтърваващите ги служители. При настъпилата суматоха били нанесени увреждания на два леки автомобила, паркирани пред заведението. Малко по-късно полицаите успели да изтласкат агитката в посока към Джумая джамия. Там феновете се разпръснали, като по-голяма част от тях се оттеглили по ул. "Антим І". По пътя си вандалите счупили стъклопакета на един от прозорците на джамията и нанесли множество други поражения. За хулиганските си действия в ареста на Четвърто РУП - Пловдив са задържани 9 пловдивчани между 17 и 31 години.


Виж коментарите (99)

Още по темата (2):
17.01.2011 Славчо Атанасов: Футболът преди всичко е любов, а не омраза
16.01.2011 Феновете на Ботев: Снощната акция е полицейски произвол
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).