Полицията: Патрулираме и престъпленията в Пловдив намаляват!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
14:04 / 07.07.2016
5743
В резултат на предприети превантивни полицейски мерки ОД МВР Пловдив отчита намаление на престъпленията спрямо общинско имущество в града. Това съобщиха от пресцентъра на полицията.

През последните години се изпълниха различни проекти за облагородяване на обществените места в град Пловдив. Едновременно с това се увеличиха случаите на вандалски прояви и престъпления спрямо общинското имущество. 

Най-често регистрираните нарушения са рисуване със спрей по фасадите на сградите, увреждане на автобусни спирки, кошчета за отпадъци, улично осветление, пейки и изградени на открито фитнес и детски площадки. 

След направен анализ е констатирано, че голяма част от престъпленията са извършени през тъмната част на денонощието от малолетни и непълнолетни, футболни привърженици, криминално проявени и лица, употребили алкохол и наркотични вещества. 

При съвместна среща, проведена по инициатива на кмета Иван Тотев, в областната дирекция на МВР са набелязани комплекс от мерки за ограничаване на противообществените прояви и опазване на общинското имущество в Пловдив. 

С превантивната дейност са ангажирани служителите по линия на "Териториална полиция", автопатрулите и пешите патрули на районните управления в града. При осъществяване на патрулно-постовата дейност полицейските екипи извършват периодичен обход на определените места с концентрация на вандалски прояви и на всеки сигнал реагират своевременно, като прилагат принципа на "нулева" толерантност спрямо извършителите. 

Съвместно с инспекторите от "Детска педагогическа стая" са организирани и проведени общо 69 срещи в учебните заведения на обслужваната територия, на които е разяснена наказателната отговорност при подобни престъпления. 

В резултат на предприетите превантивни мерки за периода от ноември 2015 до май 2016 година в ОДМВР - Пловдив се отчита спад на образуваните досъдебни производства и проверки за случаи на посегателства срещу общинско имущество. Установени са двама автори на вандалски прояви с минимални щети, които са възстановени и преписките са прекратени.

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Огромно нещо строят в Пловдив, вътре ще има всичко
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).