ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полицаят, взел 50 лева подкуп, бил награждаван за отказан подкуп
Автор: Георги Кирилов 16:22 / 10.05.2024Коментари (5)30035
© Plovdiv24.bg
Пловдивският полицай Пеньо Пашиков, който е обвинен, че е поискал и взел подкуп от гражданин в размер на 50 лева, всъщност се оказа награждаван от МВР през 2022 година за това, че е отказал подкуп, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според обвинителния акт на 30.09.2022 г. на Околовръстния път в качеството си на полицейски орган, Пашиков е поискал сумата от 50 лева, за да не състави акт за административно нарушение.

Мъжът не се признава за виновен и по тази причина делото се разглежда по общия ред с разпит на свидетели.

Първи спомените си в зала разказа предишният шеф на сектор "Пътна полиция" Йордан Милушев.

"В деня на произшествия ми се обади тогавашният директор на ОД МВР Пловдив Димитър Балев. Каза ми да намеря един автомобил на "Пътна полиция" на Околовръстното, защото има съмнения за корупционни действия. Веднага тръгнах натам. Обадих се на дежурния, който проследи GSP и ми сподели местоположението на колата. Свързах се с директора да му кажа, че сме я локализирали. Директорът и заместник директорът ми казаха да следя колата, а той ще извърши проверка на бензиностанция в близост до Околовръстното.

Според GSP служебния автомобил се намираше до тренировъчната база на "Ботев" в Коматево. Останах на място и се обадих на директора. Спомням си, че в нея бяха двама човека - Иван Герджиков и Пеньо Пашиков. Не знам какви разговори са водели с Пашиков. Видях, че от служебната карта той извади банкнота. Те я разгледаха и това се оказа търсената банкнота".

Милушев уточни какви са били задълженията на Пашиков като младши авто контрольор. Той допълни, че според констатираните нарушения на гражданина Пашиков е трябвало да вземе книжката му за 1 месец или да го глоби с 300 лева. Много рядко за такова нарушение се пише фиш. 

В допълнение Милушев каза, че в полицейските коли се намират три камери. Една от тях показва пред колата, другата в купето, а третата задната част. Камерите не могат да бъдат спирани за сметка на микрофоните, които се активират ръчно по волята на полицейския служител. При контакт с гражданин той трябва да го носи на униформата си, но е негово решение дали да го пусне.

Вторият разпитан бе свидетелят Тафков. Той разкри, че гражданин подал сигнала срещу действията на Пашиков. В рамките на 30 минути е бил получен и втори сигнал за същото деяние от София.

Мъжът, сигнализирал за нарушенията, бил турчин, който е строителен инженер. Превозвайки пътниците към обекта, той влязъл в път, който все още се е намирал в ремонт и не е трябвало да преминава оттам. След навлизането му е бил спрян от служители на "Пътна полиция". Договорката им е била да се дадат 50 лева и да не се пише нищо.

Строителят помолил да върне работниците на обекта, а след това да занесе парите. Междувременно направил снимка на дадената банкнота, включително и серийния номер. Конкретната фотография той предоставил на полицаите и така те успели да "хванат" извършителя в крачка. 

"Имахме само външните характеристики на полицая и района, където е бил спрян човекът. Не знаехме дали твърденията на гражданина са основателни. В квартал "Коматево" установихме автомобила и Пашиков бе помолен да излезе пред автомобила, за да бъде в обсега на камерите и да покаже колко пари има у себе си. След въпрос "Дали това са всичките пари, намиращи се в него", чак тогава той извади коженото калъфче със значка отпред и там бяха конкретните 50 лева. Имаше още няколко други банкноти по 20 лева, но нямахме данни за тях. Банкнотата отговаряше на серийния номер, който бяхме видели. Уведомихме прокуратурата и запазихме местопроизшествието", разказа още той.

Свидетели ще бъдат разпитвани и в следващото заседание.


Още по темата: общо новини по темата: 2
01.10.2022 »
30.09.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А стига, бе. За 50 лева цял криминален роман съчинихте. Уникални сте. И какъв преразказ само. Бре, бре, бре. Ако бяхте толкова добри в разкриването на други престъпления, нямаше да имате грешка.
+1
 
 
Ми той отказвал отказвал и накрая взел.Главния секретар взима милиони евро той завалата за 50лв изгоря.
+1
 
 
За 50 лв.да се продадеш и то полицай.Смешник.
+6
 
 
Едните тюлени, а този цял кит! Полицай! С какво го разкарвате този? Със самосвал ли? Качен в каросерията, разбира се. По-интересно е как се справя, като полицай. Гони ли въобще някой? Как го хваща? И не трябва ли полицаите всяка година да преминават някакъв тест - примерно поне на дупка в някаква дървена стена, ако не друго. Минеш ли - взел си изпита.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: