Полицаи под прикритие заковаха пиян чалгар, яхнал БМВ в Пловдив

Автор: Георги Василев
Коментари (4)
08:39 / 15.04.2020
17247
Пиян младеж седна зад волана на лек автомобил БМВ след посещение на чалготека в Пловдив, а сега ще плаща скъпо – 2000 лева глоба и 24 месеца без книжка. Той е бил заловен след намесата на униформени под прикритие, които дебнели за нарушители пред бара, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Случката е от 27 април м.г., но нарушителят получи наказанието си от съда преди броени дни. На въпросната дата нарушителят бил със своя приятелка в заведение в сградата на хотел "Санкт Петербург“.

До там се придвижили с автомобил БМВ, който бил управляван от техен приятел – таксиметров шофьор, който паркирал колата на паркинг до хотела. Около 03.00 часа купонджиите напуснали заведението и се насочили към паркинга. Въпреки че бил употребил алкохол в заведението, а и по-рано, на шофьорското място се качил нарушителят.

Той привел в движение автомобила и излязъл на бул.“България“. В този момент забелязал, че пред него, на около 300 метра, се намирал полицейски автопатрул - затова спрял на място колата. До него имало паркирани таксиметрови автомобили, като един от водачите бил отново свидетелят, който по-рано ги докарал. Нарушителят се обърнал към последния с молба той да управлява БМВ-то. Свидетелят се съгласил и заел шофьорското място, а младежът се настанил на предна дясна седалка.

Същата вечер в района се провеждала специализирана полицейска операция – двама полицаи в цивилни дрехи се намирали в близост до входа на заведението, за да следят за пияни или надрусани лица след това управляващи МПС. И двамата възприели как момчето привело в движение БМВ-то, а вече на булеварда се сменил с друг водач.

Единият служител на МВР се затичал към колата вече управлявана от последния свидетел, спрял я и разпоредил да се придвижи до патрулката за извършване на проверка. Пред униформените младежът отричал да има качеството водач на автомобил, макар да признал пред полицейските служители, че извадил БМВ-то от паркинга, а после се сменил със свидетеля. Младежът получил акт за отказа да бъде тестван за алкохол. По-късно той подал жалба в съда срещу наказателното постановление.

Магистратите изслушали всички свидетели и дали вяра на обясненията на полицаите. Затова и тежката санкция била потвърдена. Младежът може да обжалва пред административния съд.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).