Полицаи на свръхмодерни мотори "БМВ" тръгват из пловдивските улици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
15:41 / 02.07.2012
8560
На 4 юли от 17 часа в Трето РУП в Пловдив старши комисар Тодор Чонов ще представи новото моторизирано звено "Сигма", създадено при ОДМВР-Пловдив. На представянето ще присъстват министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев. Те ще се запознаят и с наскоро въведеното видеонаблюдение на територията на Трето РУП. 

Моторизираното звено "Сигма" при ОДМВР-Пловдив е създадено, за да отговори на съвременните изисквания за по-ефективно изпълнение на задачите, свързани с обезпечаване на сигурността на гражданите и опазването на обществения ред. Неговите 25 служители ще работят на 12-часов режим през светлата част на денонощието от 9 часа до 21 часа, като при оптимален вариант на смяна ще излизат по 12 мотопатрули. Всички те са обучени в сектор "Пътна полиция" по теория и практика за управление на мотоциклети при специфични условия и ще се движат из града с най-новия модел мотори "БМВ".

Основната задача на звеното "Сигма" е да осигурява опазването на обществения ред и безопасността на движението при провеждане на международни, национални, спортни, религиозни, културни и други масови събития. Мотопатрулите ще пилотират и съпровождат делегации и организирани агитки с футболни фенове при гостуване на отборите в Пловдив. Служителите на "Сигма" имат задължението да опазват безопасността на движението при провеждане на рокерски събори и мотошествия. Те ще участват в специализирани полицейски операции през лятото и есента за опазване на селскостопанската реколта при прибиране на продукцията.

За засилване на полицейското присъствие във всяко едно от пловдивските районни управления "Полиция" ежедневно 2 мотопатрула ще изпълняват патрулно-постова дейност. Мобилността им ще позволява да се движат на места, които не са лесно достъпни за автомобили, като парковете за отдих и в Стария град.

След сигнали за тежки криминални престъпления мотопатрулите бързо ще стигат до местопроизшествията и ще ги охраняват до пристигане на другите полицейски екипи, ще бъдат в помощ при установяване на свидетели, в работата по горещи следи и провеждане на заградителни мероприятия. Те ще могат и спешно да реагират на сигнали, подадени на телефон 112.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).