ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полезните функции на климатиците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 04.04.2016Коментари (0)4163
Климатиците са най-търсените продукти, когато стане дума за климатизация на дома. Те осигуряват топлина и уют в студените дни и комфортна прохлада в летните жеги, но функциите "охлаждане" и "отопление" далеч не са единствените ползи, които можем да извлечем от климатизатора. 

Мнозина не са запознати с полезните функции, които им предоставя климатичната система. Независимо дали ще закупувате климатик, или вече разполагате с такъв, обърнете внимание на изброените по-долу полезни функции, от които да се възползвате при употребата му.

Автоматично насочване на въздушния поток

Автоматичното насочване на въздушния поток регулира въздушната струя в помещението с цел по-добро разпределение на температурата, осигурявайки комфорт на обитателите. 

Когато тази функция не е включена, се използва функцията вертикално насочване на въздушния поток. При вертикалното насочване жалузите на климатика се нагласят така, че да разпределят комфортно въздуха в помещението. 

За равномерна температура се препоръчва в режим на отопление жалузите да насочват въздуха към пода, а в режим на охлаждане - напред или към тавана, тъй като топлият въздух се издига нагоре, а студеният пада ниско долу.

Режим "Пълна мощност" и Икономичен режим

Режим "Пълна мощност" ви дава възможност да отоплите или охладите дадено помещение изключително бързо. Когато се достигне зададената температура, климатизаторът автоматично превключва на нормален режим на работа, за да се намали консумацията на електроенергия.

Икономичният режим позволява да се намали консумираната енергия и да се предотврати прекъсването на електрозахранването при много едновременно включени електрически уреди. Когато имате нужда от засилено охлаждане или отопление, можете просто да изключите икономичния режим.

Режим "Сън"

Специален режим на климатика за осигуряване на идеални условия за комфортен сън. В този режим климатикът автоматично контролира температурата и осигурява безшумна работа във вашата спалня, като запазва ефективността на климатизатора и осигурява пълен комфорт по време на сън. За вътрешните тела е характерен изключително тих режим на работа, който е едва доловим. 

Инверторните климатици Nexura на Daikin се отличават като едни от най-безшумните климатични системи на българския пазар, което ги прави изключително подходящи за спални помещения или детски стаи.

Таймер

Благодарение на вградения таймер вие разполагате с възможността да настройвате точното време за включване или изключване на климатика, когато сте извън помещението. Тази функция ви позволява да управлявате температурата според индивидуалните си предпочитания. Програмирането може да бъде зададено дори за една седмица напред. Такава функция е налична при всеки модел от серията Suzumi Plus на инверторни климатици Тошиба.

Размразяване 

Външният топлообменник може да замръзне, ако външната температура е ниска, а влажността е висока. В такъв случай саморазмразяващата функция се включва, а вентилаторите на външното и вътрешното тяло се изключват. Тази функция можете да откриете в абсолютно всички климатични системи. 

Инверторни климатици Nippon KFR DC автоматично превключват на режим "интелигентно размразяване", когато външният топлообменник замръзне, докато е в режим на отопление при ниска температура на околната среда.

Интелигентно око и Интелигентно око за няколко зони

Някои модели климатици имат функция "интелигентно око". Това е сензор за движение, който отчита кога присъстващите напускат стаята, но оставят включен климатика. 

Ако никой не се върне в стаята в рамките на няколко минути, уредът автоматично преминава в енергоспестяващ режим - охлажда или отоплява по-малко, но въпреки това поддържа комфортни условия в стаята. 

Освен това съществува функция "Интелигентно око за няколко зони", която засича къде в стаята има хора и насочва автоматично въздушния поток встрани от тях. Така се избягва всяка възможност за дискомфорт, който може да бъде причинен от студен въздушен поток директно към тялото на някой от присъстващите. Тези функции можете да откриете при климатизаторите от серия Professional на Daikin.

Самопочистваща функция 

Самопочистващата функция се активира след изключване на климатика. Когато климатизаторът бъде спрян, вътрешният вентилатор се включва, за да изсуши влагата в топлообменника, след което се изключва автоматично. 

Освен това тази функция предотвратява образуването на бактерии и плесени, като елиминира възможността от кондензиране на вода и неприятна миризма. Такава функция е типична за инверторни климатици Toshiba Super Daiseikai 8.

Функция Овлажняване / Изсушаване на въздуха

Тази функция помага да се избегне чувството за студ при сух въздух и с по-малко енергия да се постигне нужното отопление, също така се грижи за здравето на дихателната ви система. Овлажняването без допълнителен резервоар за вода е уникална технология, предлагана в световен мащаб от разработчиците на климатици Daikin. 

Интелигентната система за овлажняване на инверторни климатици Ururu Sarara извлича необходимото количество влага от външната среда, а системата за премахване на влажността ефективно отстранява излишната влага от стаята, като поддържа равномерна температура.

Пречистване на въздуха 

Някои климатични системи, като тези от серията Comfort на Daikin, са снабдени с титанов фотокаталитичен филтър за пречистване на въздуха, който отстранява вредните микроскопични частици, разгражда миризмите и предотвратява размножаването на бактерии, вируси и микроби, за да осигури постоянен приток на чист и свеж въздух. Други климатици, като Daikin Ururu Sarara и Toshiba Super Daiseikai 8, използват плазма филтър за тази цел.

Онлайн управление

Wi-Fi модулът ви позволява да контролирате вашия климатик от всяка точка на света, по всяко време на деня или през нощта, от компютър, смартфон или таблет. Това допълнително WLAN устройство тип "plug and play" разполага с интуитивен интерфейс и улеснява контрола на всеки климатик както от вашия дом, така и извън него. 

Инверторни климатици Daikin от серията New Comfort могат да се управляват от всяка точка на света посредством безжична версия на онлайн контролер, снабден с приложение, налично за платформи Apple и Android.

Богата и разнообразна гама от климатични системи, както и още полезна информация и съвети можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg

Освен детайлна информация за всеки един продукт, придружена от подробно описание на техническите параметри, снимков и видео материал и инструкции за експлоатация, онлайн платформата klimaticite.bg предоставя актуална информация за складовите наличности на предлаганите продукти във всеки един момент.

Платформата klimaticite.bg е резултат от съвместните усилия, желание и опит на екипа на компания Биттел. Мисията на Биттел е да подобри и улесни ежедневието на клиентите, благодарение на иновативните решения, които предлага в сферата на телекомуникациите, климатизацията и обзавеждането за дома и офиса.

Биттел е официален вносител за България на Daikin, Toshiba и Nippon.

Адрес: Пловдив, Тракия - Индустриална Зона

ул. "Нестор Абаджиев" № 13

тел: 032 270 024

GSM: 0897 806 008

e-mail: office@bittel-bg.com

Работно време:

Понеделник - Петък: от 09:00 до 17:30 часа
Събота и Неделя: почивни дни

 Рекламна публикация







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: