Покъртителен разказ на пловдивчанка, шофьор на линейка изуми!

Автор: Васил Динев
Коментари (5)
08:59 / 28.02.2020
7566
Читателка на Plovdiv24.bg потърси нашата медия, за да разкаже на какво е станала свидетелка:

"Здравейте! Искам да дам гласност на случай от 26.02.2020 година. Около 10:30 часа на самото кръстовище на Сточна гара в Пловдив, на тротоара беше паднал човек. Лежеше на земята, без да мърда, с кръв по лицето, вероятно от удара със земята. Човекът може би беше в нетрезво състояние, но не можеше да стане, нито да помръдне.

Аз реагирах моментално и се обадих на тел. 112, откъдето изпратиха линейка. Съобщиха ми, че случаят е отразен, тъй като и други граждани са повикали Бърза помощ. Докато чакахме, много хора спираха до мен, включително и шофьорите от колите, и ме питаха дали съм се обадила за линейка. Линейката дойде в рамките на 10 минути. Това, което ме срази при поздрава от моя страна "Добър ден! Аз мога ли да ви бъда полезна с нещо?“, бе репликата от страна на шофьора "Друг път не се обаждайте за такива, само харчите парите на държавата!“.

Тук вече думите ми се изчерпват и не знам какво да си мисля. Този човек в прав текст като че ли ме обвини, че го притеснявам за един "пияница“. А ако беше инфаркт, удар, или нещо друго? На чия съвест щеше да тежи, дали на тази на шофьора (явно не), или на моята, че съм подминала с безразличие припаднал.

Тотална деградация, безхаберие и липса на първосигналната реакция да се отзовеш на помощ. И здравето ми зависи от този човек, шофирал линейката, който явно има друг критерий за това кой заслужава помощ и кой не. Аз така го приемам… Още много заключения могат да се направят по случая, но това е от мен".

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).