Поискаха разширяване на ГКПП "Маказа"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:45 / 06.07.2018
7099
Български и гръцки фирми ще си сътрудничат, за да представят продуктите си зад граница. Това заяви на пресконференция председателят на Търговско-промишлената палата в град Комотини (област "Родопи") Андонис Граванис, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той заедно с други представители на палата са се срещнали с представители на Търговско-промишлената палата в Пловдив. На срещата и двете организации са се обединили около идеята за сключването на споразумение и подписването на договор за сътрудничество. "Споразумение за сътрудничество, което ще бъде от полза и за двата региона", добави Граванис.

Като основни акценти в споразумението Андонис Граванис посочи на първо място подобряване на пътната инфраструктура на ГКПП "Мазака", както и разширяването му, така че да могат да преминават автобуси от там. Ако това се случи, ще започнат да преминават и тежкотоварни автомобили, което ще повлияе на стокообмена.

По думите на гръцкия председател две са основните направления, по които двете търговско-промишлени палати могат да си сътрудничат. Това хранително-вкусовата индустрия и туризма. Обсъдени са били и възможностите за участие в съвместни европейски проекти.

Граванис посочи още, че може да се помисли и за среща на туроператорските фирми от българска и гръцка страна. По този начин ще се стимулира и туризма между двете страни. Тъй като към момента българите са най-големия процент туристи в Северна Гърция. Заради това дори в Комотини има рекламни материали на български език, също и екипите на по-големите хотели биват обучавани на български език. В Северна Гърция се посещават Комотини, Фанари, Мароня. Там по подобие на Пловдив има исторически, културен, религиозен туризъм.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).