Поискаха оставката на зам.-кмета по екология на Пловдив

Автор: Гено Петров
Коментари (3)
14:19 / 25.04.2022
4730
Общинският съветник Слави Георгиев поиска оставката на Анести Тимчев, зам.-кмета по екология на Пловдив. Причината е заради 2 обществени поръчки, които Тимчев е пуснал без да са минали за разглецдане в обществения съвет за контрол на средствата.

Представяме ви и целия пост на Слави Георгиев във фейсбук:

Христос Возкресе! С тази благодат, вярващите християни посрещат Великден. Най-великият ден в християнството, изисква смирение пред саможертвата на сина на нашия Творец.

Не така е възприел празника зам-кмета на община Пловдив Анести Тимчев. Възползвайки се от празника, той е пуснал 2 обществени поръчки за общо 2 600 000 лв. без ДДС, за нова техника на общинските предприятия "Чистота" и "Градини и паркове".

В същия ден, но по-късно, Анести Тимчев пуска и покана за среща с обществения съвет за контрол на средствата, която ще се проведе на 3 май.

Така органа, създаден с решение на Общински съвет е грубо пренебрегнат и заобиколен. По-голямата злоупотреба в обществената поръчка се състои в подмяна на характера на средствата, които са одобрени от Общински съвет с решение от август 2021г. А те са за подобряване на екологията на Пловдив.

В решението и неговото приложение, внесени лично от кмета Здравко Димитров и неговият заместник Анести Тимчев, присъстват закупувавето на електро автомобили за нуждите на предприятието. В обществената поръчка, те са заменени с дизелови джипове, а новата техника за сметосъбиране и извозване е задължително от "екологичния" дизелов тип.

Като член на обществения съвет за разходване на средствата, смятам че за съвета може да има само 3 решения:

1.Да изиска от кмета Здравко Димитров да отмени обществените поръчки, грубо нарушаващи параметрите определени от Общински съвет.

2.Да се изиска от Здравко Димитров, незабавно освобождаване от поста на зам-кмета Анести Тимчев.

3.Да се подаде сигнал до Пловдивска Районна Прокуратура.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).