Поискаха министерска оставка заради военните учения край Крумово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
12:56 / 12.07.2013
7100
На редакционната ни поща отново се получи оплакване от полетите на военните самолети. Този път сигналът е от жител на Катуница. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

Пиша ви по повод военното учение "Тракийско лято - 2013", провеждащо се в района на Пловдив. На терора от самолетите, участващи в това учение, са подложени жителите на кв. "Тракия" в Пловдив и на близките села Крумово, Ягодово и Катуница. Лично съм виждал как тежките самолети прелитат на по-малко от 100 метра над Катуница и то през нощта!

Това е абсолютно безотговорно поведение от страна на ръководството на МО и лично на министър Найденов, за което той би трябвало да си подаде оставката! Не може две седмици над 100 хиляди души да бъдат денонощно тероризирани и никой да не понесе отговорността за това! Какво ще стане ако - не дай си боже - някой самолет падне върху жилищни сгради? Разбрах, че в учението участвали и самолети-цистерни! Кой тогава ще поне се отговорността и каква ще бъде ползата, след като вече се е случила трагедията?

С уважение, Димитър Смилянов

Припомняме, че след нашите репортажи от Министерството на отбраната официално съобщиха за провеждането на съвместната българо-американска подготовка "Тракийско лято 2013". Военният министър Ангел Найденов се извини за причиненото безпокойство и обеща срещи с жителите на селата Крумово, Ягодово и Катуница и на ж.р. "Тракия", на които да бъдат разсеяни опасенията на хората и необходимостта от провеждането на учението.

Източник: ПОТВ


Виж коментарите (21)

Още по темата (2):
11.07.2013 Министърът на отбраната се извини заради военните учения край Крумово
10.07.2013 Жители на "Тракия": Военни самолети летят над главите ни!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).