Поетът Георги Ганев с авторски рецитал - премиера

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 28.02.2023
760
Автор на девет издадени поетични книги, Георги Ганев написва десетата буквално за десет дни. В софийската болница "Токуда", където преживява животоспасяваща операция от рак, за периода от 21-и до 28-и януари т.г. поетът създава 12 стихотворения, чиято автентичност по неповторим начин разказва за битката му в отделението по гръдна хирургия – с имената на лекари и медицински сестри, с дати на изследвания и манипулации. Една книга, в която няма тъга, а хуманизъм, мъжка сила, хумор, оптимизъм и огромна жажда за живот.

Припомняме, че само преди 2 години и 9 месеца Ганев загуби съпругата си, починала от рак. Припомняме още, че книгата му "Този град ме позна", спечелила конкурс на община Пловдив и издадена от "Летера" през 2020 г., съдържа 37 стихотворения, посветени на Пловдив или на именити творци от нашия град.

В десетата си книга "Календар на живота", чийто редактор е Антон Баев, а художник на корицата – Ангел Гешев, Георги Ганев е добавил още три стихотворения със скъпи за него посвещения. Книгата има и функцията на календар, започващ от 1 март 2023 г. и завършващ на 28 февруари 2024 г. – с месечни датници и пълно изброени именни дни.

Премиерата ще бъде спектакъл, в който участват музиканти и танцьори – приятели на поета (вижте поканата). В продажба освен тази книга ще бъдат и предишните три на автора, който с удоволствие ще даде автографи. Виното е осигурено от винарна "Загрей" – Първомай.

Очакваме ви на 28 февруари, вторник, от 17:30 ч. в Студио 1 на Радио Пловдив.

Не пропускайте това преживяване!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).