Подсъдим и свидетел по делото на Райфъла: Не съм стока човек!

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
16:18 / 18.04.2019
7671
"Не съм стока човек от детинството си. Но убийство не съм поръчвал! И ако може нещо да ни омилостивите." Тези думи използва в съда Веселин Загорски, обвинен заедно с Атанас Червенков - Райфъла за опит за убийство на Аргир Гяуров и за палежи на коли. Пред състава на Апелативен съд, пред който обжалват наложените им присъди от Окръжен съд, Загорски пожела да даде обяснения, които завърши именно така, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според обвинението Червенков е поръчал на Загорски да "отстрани" Гяуров. По този повод днес Загорски обясни, че поръчката е била Гяуров да бъде пребит, да пише за "случката" по вестниците. Така наел другите обвиняеми по делото, които да пребият Гяуров, но те го намушкали няколко пъти.

Загорски обясни още, че при задържането му в беседите със следователите те му обещавали 5-6-годишна присъда (защото вече бил осъждан), а за другите условни, ако кажел, че Райфъла поръчал палежите и сплашването.

"Но започнаха (разследващите - б.а.) да ме питат и за други неща. Разбрах, че ме къпят. Много ме е яд, че дадох показания срещу Червенков. Не си спазиха обещанието, дадоха ни 100 години затвор", каза още подсъдимият.

Следващото заседание по делото е на 31 май, когато трябва да бъдат изслушани назначените днес експертизи - графологична за Бисер Романов, който твърди, че не се е разписал на един от протоколите; съдебно-медицинска и психологична на Червенков, за да се види какво е здравословното му състояние.

Припомняме, че Червенков получи 13 години затвор на първа инстанция за палежи на коли и опит за убийство; за същите обвинение12 години затвор получи Веселин Загорски; Симеон Генов получи 5 години затвор, Бисер Романов - 5 години и 8 месеца лишаване от свобода, Васил Василев - 4 години и 6 месеца.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (59):
17.02.2022 Няма мърдане: Райфъла влиза в затвора за 9 години!
22.06.2020 Задържаха пловдивския бизнесмен Райфъла, разпространявал порнографски
материали
10.12.2019 Райфъла е на свобода срещу колосална гаранция!
04.10.2019 Прокурор: С удоволствие ще отида на Малдивите с парите, които спечеля от Райфъла
04.10.2019 Райфъла: Искам да поясня на всички олигофрени, че съм почтен човек
20.09.2019 Райфъла: 5 години ме мотаят за някакво виртуално убийство
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).