Подробности за изгорелия шоурум за мебели на бул."Санкт Петербург"! Броени дни оставали до откриването му

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
23:36 / 23.05.2022
42487
От пресцентъра на пловдивската пожарна предоставиха подробности за инцидентът с изгорелия склад за мебели на бул."Санкт Петербург", за който Plovdiv24.bg по-рано информира. Ето какво гласи официалната информация:

Шест екипа пловдивски огнеборци гасиха пожар в мебелен шоурум на бул." Санкт Петербург". Сигнал за инцидента е получен тази вечер около 21.30 ч. Огънят е обхванал двуетажена сграда, пълна с мебели, дивани и матраци, която е трябвало да отвори врати на първи юни. При горенето на тапицерските материали, дунапрен и кожа, се отделя гъст дим, който жителите на района веднага усетиха. Горящите помещения се намират близо до други съседни сгради и само бързата намеса на огнеборците предотврати разпространението на пламъците на втория етаж и към съседни сгради.  

Най-важното е, че няма пострадали. Пожарникарите са действали изключително умело и ефективно в овладяването на пожара, за което собствениците на обекта, дошли на място, изказаха огромна благодарност.

При гасенето на огъня, което продължи повече от два часа, участваха дежурни противопожарни екипи от районите служби в областния град. Тепърва ще се установяват причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети. 

В същото време още два екипа огнеборци от Пловдив помагаха и на колегите си в Пазарджик, където горя бивша база за рециклиране на автомобили.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
24.05.2022 Така изглежда изгорелият, още преди да отвори, нов мебелен магазин в
Пловдив
23.05.2022 Първи кадри от огнения ад на бул."Санкт Петербург"
23.05.2022 Стана ясна причината за пожара! Горял е склад за мебели в "Тракия"
23.05.2022 Пожарни хвърчат към "Лаута"! Какво се случва?
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).