"Подкрепа": Не МБАЛ "Св. Мина“, а болница "Кудоглу“ да лекува COVID-19

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
14:29 / 09.11.2020
6196
Пловдивските синдикати са останали недоволни от решението на областния кризисен щаб за превръщането на МБАЛ "Свети Мина“ в специализирана болница за лечение на коронавирус, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Председателят на СРС "Подкрепа" - Пловдив Атанас Кръстев е изпратил писмо от името на синдиката до кмета на Пловдив и областния управител, с което заявява, че Първа градска не е подходяща за целта. Вместо това предлага рехабилитация на болница "Димитър Кудоглу“, която е по-подходяща за ролята на специализирана. Публикуваме цялото писмо без редакторска намеса.  

"Отчитайки все по-голямата проблематика, свързана с COVID-19 и като цяло разпространяващата се епидемиологична обстановка, адмирираме вземане на решение, което касае създаване на система и условия за борене на разпространяването на заразната инфекция с цел максимално охраняване на здравето и живота на гражданите на град Пловдив и областта.

Позицията ни по превръщането на МБАЛ "Свети Мина“ в лечебно заведение, тясно профилирано в лечение на коронавирус е, че същото заведение е крайни неподходящо и непригодно да бъде превърнато в гореупоменатото.

Мотивите ни са следните:

Липса на основни атрибути, техника и помещения, касаещи съществуването на подобен тип лечебно заведение, а именно: реанимация, недостиг и липса на кислородни апарати и всичко, свързано с интубация.

Разбрахме, че се подготвя прехвърляне на кардиологията в родилен дом "Весела“ – абсурд на абсурда, противоречащ на всякакви законови и медицински правила.

В потвърждение на горепосоченото, по наша информация, има 3 смъртни случая в отделението по COVID-19, което според нас към момента не отговаря на изискванията за отделение за Коронавирус, както и спешно се налага болни от COVID-19 да се прехвърлят в други здравни заведения за интубация.

На база съгласуване с експерти и специалисти, отново потвърждавам нашето виждане и становище, че създаването на подобно заведение не трябва да е в центъра на града, както е МБАЛ "Свети Мина“.

Категорични сме, че най-подходящо място за подобен тип лечебно заведение е съществуващата сграда на бившата белодробна болница "Димитър Кудоглу“. Тя е в края на града, със съществуваща инфраструктура и условия за лечение на болни от COVID-19.

Освен това сме крайно притеснени от факта, че превръщайки МБАЛ "Свети Мина“ в специализирана болница, ще се отрази негативно на трудовите правоотношения на работещите в болницата, което пряко рефлектира на заетостта, доходите, както и условията на труд, за което заявяваме, че ще отпочнем всякакви законови действия, с цял защита интересите на нашите синдикални членове и работещите в системата".

Виж коментарите (1)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).