Подаряват 10 декара срещу 50 евро на квадрат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:20 / 13.04.2007
881
10 декара в близост до "Метро", с лице към централния булевард "Санкт Петербург", ще бъдат продадени на конкурс при начална цена от 1 милион и 249 хиляди лв., решиха вчера пловдивските общински съветници. Теренът е същият, на който преди време кино "Арена" искаше да строи мултиплекс, но съветниците на два пъти отказаха инвестицията за 25 млн. лв. В конкурсните условия днес те записаха едва 10 млн. лв. задълженителни вложения за бъдещия купувач на апетитния парцел.

Гласуваната цена означава 50 евро за кв.м., което е престъпление за атрактивен имот и аз сезирам прокуратурата от микрофона, заяви по повод решението съветникът от ОДС Любен Апостолов. Той показа две експертизи, според които теренът струва между 3 и 5 млн лева. Колегите му от мнозинството контрираха, че цената е само начална.

Александър Константинов от БСП обяви, че за своя сметка ще публикува в местния печат имената на колегите си, които подкрепиха решението. Изявлението му дойде, след като бе отхвърлено предложението за поименно гласуване. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).