По метър и половина на ден или накратко за ремонта на улица в Пловдив

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (4)
14:08 / 31.05.2022
6820
Бързата работа срам за майстора! А бавната? Или накратко за скоростта на пътищарите в Пловдив.

Път се прави с ходене, това е ясно и за малките деца. Къде тогава ходят нашите управници, та пътищата ни са в такова състояние? Явно не и по тези, по които преминаваме ние, гражданите. Един от най-ярките примери в тази посока е ул. “Ген. Радко Димитриев", видя Plovdiv24.bg.

Тези някакви си 800 метра са кръстени на войник, по-късно повишен в чин генерал, участвал в Освобождението, Съединението, Балканските войни и Първата световна война.  

Въпросните 800 метра се правят вече 8 месеца или по 100 метра на месец. Ако дори с тези темпове вървеше ремонтът на улицата, то тя щеше вече да е готова. Но не, ремонтните дейности са едва наполовина. По груби сметки това означава по 50 метра на месец от старта на ремонта или по метър и половина на ден.

Всъщност, ако трябва да сме точни, дейностите на ул. “Ген. Радко Димитриев" започват от 15 юли 2021 г., когато ЕВН пуска официално съобщение, че започва полагането на нова топлопреносна мрежа. Повече от 30 обекта са предвидени в плана за присъединявания, рехабилитация на трасето и ремонти на съоръжения.

Два месеца по-късно стартира и същинското разкопаване на кв. “Гладно поле", за което почти едновременно бяха затворени три улици в зоната - “Лев Толстой", “Санкт Петербург" и ул. “Ген. Радко Димитриев". Това блокира живущите в района и пазаруващите в големите магазини, остави ги без обходен маршрут и настана истински хаос, особено по коледно-новогодишните празници. Така и не стана ясно защо реконструкцията на тези възлови пътни артерии на стойност 12 милиона лева трябва да става едновременно. Явно по-скоро за удобство на строителите, отколкото на хората.

Тогава кметът беше заявил, че ремонтите няма да са 2-3-4 години както на “Коматевско шосе". Нека не забравяме обаче, че става въпрос за едни 800 метра, които не са блокирани от археолозите на НИНКН, които обикновено не дават прогнози кога ще пуснат обекта. Наскоро г-н Димитров се извини за бавната работа по ул. “Ген. Радко Димитриев", явно осъзнал, че може и с по-бързи темпове да вървят строителите.

Но това не променя обстоятелството, че те са приключили едва наполовина.

Всъщност фактът, че първата копка беше направена на 23 септември, ясно трябваше да покаже, че с настъпването на отоплителния сезон подмяната на тръбите спира и че възловата отсечка ще остане непроходима цяла зима. Чак с пукването на пролетта пукна и ремонтът отново.

Срокът, който беше даден есента, беше 177 дни или това са 5-6 месеца, в момента срокът е увеличен до 14 септември, т.е. 355 дни. Това означава, че ако ремонтът е готов тогава, ще се е движил със скорост приблизително 68 метра на месец. Да се надяваме, че трето удължаване няма да има. Със сигурност обаче ще има още едно спиране на движението на автомобили по цялата улица, защото положените 150 метра асфалт са на биндер или така наречения първи пласт. Тоест предстои полагане на втория финален слой, когато най-накрая положат тръбите по цялата дължина на улицата.

“Гладно поле" е един от гъстонаселените квартали в район “Източен", той заедно с “Каменица" са свидетелство, че на изток не са само “Изгрев и “Столипиново". 

В няколко материала Plovdiv24.bg ще Ви покаже още проблеми по въпросната улица "Ген. Радко Димитриев".

Виж коментарите (4)

Още по темата (101):
11.02.2024 Най-накрая: Осветиха една от най-опасните пешеходни пътеки в Пловдив
16.01.2024 Модернизират забравена от Бога зона в Пловдив, изграждат нова улица
19.10.2023 Дооправиха новоремонтирана улица в Пловдив, МРРБ не хареса изпълнението
12.10.2023 БСП: "Гладно поле" е олицетворение на управлението на Пловдив в последните 12 години
22.01.2023 Сигнал за изключително опасен проблем след ремонт на улица в Пловдив
06.01.2023 Пореден акт на вандализъм в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).