Плувен клуб стана достъпен за хора с увреждания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:49 / 30.11.2010
1731
По специална рампа могат вече да се предвижват към плувния клуб "Младост 91", който се намира до Спортния диспансер, хората с увреждания, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Когато човек е здрав, не забелязва колко много места са все още недостъпни за хората с увреждания, а те имат същите права като нас", отбеляза заместник-кметът Георги Търновалийски, който заедно с представители на неправителствени организации откри новата придобивка в навечерието на Международния ден на хората с увреждания - 3 декември.

17 500 лв. е стойността на проекта на общината, реализиран с подкрепата на Агенцията за социално подпомагане. Освен рампата, около басейна е поставена специална настилка.

"Повече от 10 години нашите деца ползват услугите на плувния клуб, в специално ремонтираната от общината вана за най-малките се извършват много необходими рехабилитационни услуги, до които новоизградената рампа подобрява достъпа", обясни председателят на сдружението "Различни, но равни" за деца с тежки физически увреждания Атанас Тафков и похвали новия заместник-кмет Търновалийски, че не само маркира проблемите, но се ангажира с бързото им решаване.

Първа със своята количка по рампата се изкачи председателката на "Надежда за достоен живот" Веска Младенова. "Ако хората с увреждания имат достъп до всички обществени сгради, роднините им ще бъдат освободени от грижата си по тях, за да се трудят пълноценно. Ще се радвам, когато рампите станат толкова много, че откриването на поредната нова престане да бъде събитие, което да ни събира", пожела тя. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Плувен клуб стана достъпен за хора с увреждания

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).