Пловдивският кмет даде яснота за "Коматевско шосе", сроковете и уникалните структури там

Автор: Мариана Панчева
Коментари (11)
12:48 / 21.08.2017
23719
По-актуална тема от "Коматевско шосе" в момента няма. Така кметът Иван Тотев коментира изключително наболелия за коматевци проблем, посочи причините за забавяне работата на обекта, поясни защо пловдивчани ще трябва да изтърпят още известно време неудобството от ремонта, коментира и обявеното желание на недоволни за протест в началото на септември. 

"Истината е, че едва сега става ясно,  защо толкова години не е правен този път. Това е път, свързан с много работа, много неизвестни и никаква благодарност от гледна точка на политически дивиденти. Това е един обект, който не случайно толкова години не е бил приоритет на Община Пловдив поради причина, че няма там по какъв начин да има доволни", откровено заяви Тотев. 

"Там алтернативни пътища няма, откакто "Коматево" е присъединено към Пловдив през 70-те години, не са създадени допълнителни пътища и това е много трудно за нас с възможностите, които имаме за обходи - едни черни, прашни пътища", описа ситуацията кметът. 

"Но пък това, което се случи последната една година, година и половина на Коматевско шосе е нещо много радостно за Пловдив от гледна точка на това, което излезе там. Това е единственият акведукт в България, друг няма. Ние по никакъв начин не може да не се радваме на това, което открихме под пътя. Имаме близо 200-метрови структури и това е уникално за България. Опитваме да помагаме на хората и да ги успокояваме, аз давам постоянно срокове, които вменявам на фирмата - юли месец, август месец, но има обективни причини, които правят така, че пътят да върви по-бавно от другите пътища. В момента имаме отсечка от 200 метра, която също не е проучвана. В момента пак мога да дам срок на фирмата и когато отворим тези 200 метра реалността да ме опровергае. Така че единственото, което може да кажем е, че трябва още малко търпение. 

Обектът е на финала, цялата подземна комуникация е положена, има канализация, газификация, кабелните мрежи са положени, изправяме стълбовете за осветление, изграждаме велоалеи и свързваме Коматевско шосе с мрежата на бул. "Никола Вапцаров" и "Копривщица" към Гребния канал. Още малко търпение е необходимо."

Кметът обяви още, че в момента Общината не позволява на фирмата-изпълнител да затвори нов участък от бул. "Руски", докато не напреднат с Коматевско шосе. 

"Желанието на Общината е да не се затваря Руски, за да бъде цялата техника на Коматевско шосе. В момента започваме да работим по пътното легло, и максимално се опитваме да изпълним пътя."

Реално се работи по пътното легло в участъка от Филкаб към "Остромила". Планът е тази отсечка да бъде свързана до началото на септември, за да започне усилена работа и по последната част. 

"Дали един, два или три месеца ще имаме повече неудобство, това е нещо временно. От практиката ми като кмет съм запомнил, че неудобствата около затварянето на пътя ги има, но в момента, в който той се пусне, всичко се забравя. И знам, че това ще се случи. В момента имаме неудобства, съмнение, дали се работи по най-бързия възможен начин." 

Що се отнася до недоволството на коматевци и плана им да затворят Околовръстното в началото на септември, кметът заяви следното: 

"Това само ще увеличи неудобството за другите пловдивчани, нищо друго няма да произлезе. Няма никакъв смисъл, защото не зависи от това някой да вземе управленско решение. Ако имаше някой на света, който да може да направи Коматвеско по-бързо или по някакъв начин да каже - утре ще стане Коматевско, то тогава имаме възможност за граждански инициативи, които да принудят да се вземе съответното решение. Но в случая дали ще се затвори Околовръстният път, дали ще се затваря всеки ден, това няма да направи изпълнението на Коматвеско по-бързо, единствено ще направи пловдивчани по-недоволни, дори е възможно заради протеста да не може да вкараме техника. Не знам дали някой може да ме чуе в момента, но абсолютно призовавам да не се правят такива действия", обяви Тотев. 

По думите му за улеснение движението в района пък се планира въвеждане на лява секция на кръстовището на Околовръстното, за което в момента се водят разговори с Община Родипи. Освен това се работи за по-бързо излизане от кръговото на Остромила, където движението няма да се затваря и въвежда обход. 

Всичко за Коматевско шосе, чуйте в големия коментар на кмета Тотев!



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)

Още по темата (133):
21.10.2022 Затварят част от "Коматевско шосе" 
24.04.2021 Пловдивчанин поиска по любопитен начин мобилни светофари
30.08.2019 Работещ светофар изненада пловдивчани!
15.03.2019 Ограничават движението в част от "Коматевско шосе" заради ревизия на водопроводен възел
12.10.2018 Разкопаха новия асфалт на "Коматевско шосе"
03.09.2018 Догодина пак подхващат "Коматевско шосе"
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).