Пловдивският административен съд остави на поста му кмета на Съединение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:36 / 23.12.2016
5900
Пловдивският административен съд остави на поста кмета на община Съединение Атанас Балкански. Това каза председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Съединение Теодора Христова Чочева - Василева. По думите й ОИК-Съединение е пуснала жалба във връзка с това разпореждане на съда, което означава, че ще обжалва на по-горна инстанция, тоест - пред Върховния административен съд. 

"На самото дело, което беше на 21 декември, заместник-председателят представляваше ОИК-Съединение във връзка с наше взето решение за отстраняване от длъжност на кмета на Община Съединение Атанас Балкански. На 23 декември, петък, очакваме да излезе становище на първата инстанция, с което да определи дали решението ни е било законосъобразно или не. Днес ще са ясни мотивите на съда", обясни Василева. 

Тя посочи, че в крайна сметка по-горната инстанция ще постанови отмяна на решението на Общинската избирателна комисия в Съединение.

"Като юрист и като човек, който прилага закона и е запознат с преписката, лично съм гласувала против отстраняването на кмета Атанас Балкански, тъй като считам, че съответно е изпълнил изискванията на закона, специално в частта на Закона за местното самоуправление и местната администрация, тоест - да не развива търговска дейност, докато е на тази длъжност", коментира председателят на ОИК-Съединение Теодора Чочева - Василева.

Решението да бъде отстранен от длъжност кмета на община Съединение Атанас Балкански бе взето с мнозинство от членовете на Общинската избирателна комисия. Причините са, че при встъпването си в длъжност като кмет Балкански е следвало да изпълни задължителни изисквания, които са подаване на заявление за преустановена търговска дейност, уведомление до председателите на Общинския съвет и на ОИК в Съединение. От своя страна кметът обжалва взетото решение.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).