Пловдивските таксиджии пишат до президента, ще окупират Общината

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
17:38 / 21.12.2016
3614
Следващият голям протест на таксиметровите шофьори ще е пред сградата на Общината, предад репортер на Plovdiv24.bg. 

Близо 200 водачи се събраха днес, за да изразят недоволството си от размера на данък "Такси", одобрен от пловдивския Общински съвет в края на септември. Местният парламент гласува 750 лева, макар че първоначално предложената и обсъждана сума бе едва 300 лева - минимално възможната по закон. На миналата общинска сесия предствители на водачите поискаха данъкът да се свие на 500 лева, това обаче така и не се случи с аргумент, че крайният срок за всякакви промени е изтекъл. 

"Този данък поставя водачите в изключително дискриминационно положение и ще принуди голяма част от заетите в бранша да остане без работа или да мине в нелегалност. Не сме против да плащаме данъци, но те да са справедливи. Ще търсим правото си до победа", категорични са пловдивските такисметрови водачи. Те вече са подготвили и специално писмо до новия президент на България с настояване той да върне закона, налагащ данъка или да сезира Конституционния съд.

"От нас се иска до края на 2016 година да платим данък за 2017 година - тоест да платим данък за приход, който все още не сме получили", коментираха шофьорите и призоваха колегите си от страната да се включта в исканията им. 

Протестното шествие днес започна в 15 часа от зала "Чайка", а маршрутът пренина през булевардите "Копривщица", "Шести септември", "Цар Борис Трети Обединител", "Мария Луиза", "Цариградско шосе", "Санкт Петербург" и "Христо Ботев", след което завърши на Централна гара. Водачите се заканиха, че следващата дата ще е 28 декември, но този път ще се съберат пред Общината.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).