Пловдивските социалисти почетоха паметта на Вапцаров

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:21 / 21.07.2023
1260
Днес пловдивските социалисти се поклониха пред паметта на гениалния поет и революционер Никола Вапцаров. Събитието се проведе по инициатива на Районния съвет на БСП Южен.

Мероприятието беше открито с едноминутно мълчание, последвано от слово на инж. Калин Милчев - координатор на Националния съвет на БСП в града и организационен секретар на Градски съвет на партийната организация. Учителката Дима Пенчева - известен рецитатор в средите на социалистите, декламира стихотворението "Вяра" и припомни състоянието на затворниците, получили смъртна присъда и разстреляни на Гарнизонното стрелбище в София, за сватбата на Антон Попов, другар и съкилийник на Вапцаров. След нея Красимира Никова рецитира стихотворението "Борба".

В словото си председателят на Районния съвет на БСП Южен Екатерина Делинова направи съвременен прочит на творчеството на незабравимия поет и колко е ценно наследството, завещано ни от него, след което покани събралите се да поднесат цветя пред паметника на Никола Вапцаров, разположен на едноименния булевард в район Южен.

Паметникът на Никола Вапцаров се нуждае от рехабилитация. Той е част от паметниците в района, които трябва да бъдат реставрирани, и това е заложено като приоритет в Програмата за развитие на кандидата за кмет на БСП Южен - проф. Христо Бозуков, когото социалистите от района издигнаха преди няколко дни, както и на кандидатите за общински съветници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).