ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивските данъчни се развихриха, затварят заведения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:38 / 25.01.2017Коментари (0)4692
НАП Пловдив извърши над 400 проверки за първите три седмици в кампанията по зимните курорти Пампорово и Велинград. Провеждането им се осъществява във взаимодействие с органите на МВР. Проверките се извършват както в светлата част на денонощието, така и в късните часове.

Контролът се осъществява чрез оперативни проверки и наблюдения на обекти, които включват освен издаването на касови бележки за извършени продажби, така и отчетения до момента на проверката оборот от фискалните устройства. Проверява се също за сключени трудови договори на наетите лица и наличие на всички необходими документи за извършване на дейност на съответния обект.

В акцията се използва и подходът на т.нар. открито наблюдение, при който в рамките на дни в обекта присъства явно проверяващ екип на НАП, като оборотите отчетени по време на наблюдението се сравняват с минали периоди и при значима разлика, приходната агенция ще назначава ревизия.

Набляга се и на явното присъствие на данъчните чрез патрулиращи униформени екипи, които следят ежедневно за най-честите нарушения в курортите. Разлика в отчетеният на фискално устройство оборот и касова наличност или неиздаване на касови бележки за извършена услуга или продажба на стока е сред най-честите, констатирани от данъчните.

В Пампорово за трите седмици от стартирането на Кампанията са извършени 221 проверки, на двадесет и три от тях са констатирани нарушения. В четири от тях вече е приложено предварително изпълнение на принудителна административна мярка "запечатване на обект". 

Близки са резултатите и от кампанията във Велинград - 210 извършени проверки и 21 обекта с нарушения. В два от обектите са стартирани процедури по предварително изпълнение на принудителна административна мярка "запечатване на обект". 

По време на зимната кампания от НАП се изследва и имущественото състояние на физически лица собственици или управители на фирми с обекти в зимните курорти, допълват от приходната агенция. 
 
"Политиката на НАП е насочена по-скоро в посока промяната на поведението на задължените лица, към доброволно изпълнение на данъчно-осигурителното законодателство, но при липса на такава промяна органите на НАП ще упражнят всички правомощия предоставени им от законите на страната" коментира Христина Христозова - директор на дирекция "Контрол" при НАП Пловдив.

Засиленото данъчно присъствие се приема спокойно от бизнеса в проверяваните курорти Пампорово и Велинград. От стартирането на кампанията Агенцията регистрира повишаване в отчетените обороти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: