Пловдивските автобуси протестират

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:17 / 14.06.2018
7680
Автобусните превозвачи в Пловдив се включват в националния протест. Всички рейсове от масовия градски транспорт имат надпис "Протест" на предното си стъкло. Транспортът засега се движи по график, но се очаква спиране между 14 и 15 ч., ако до обяд не бъде оттеглен законопроектът за Българска автомобилна камара /БАК/. 

Превозвачите не са съгласни БАК да решава кои фирми да бъдат лицензирани и кои - не и смятат, че по този начин ще се обслужват конкретни интереси на 2-3 фирми. 

Законопроектът е лобистки и това, което се случва, е скандално, заяви Магдалена Милтенова, председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта. 

Според превозвачите, проектозаконът създава условия за корупция. Той няма да реши, а ще задълбочи проблемите, смятат те. Затова са изпратили писмо до Министерството на транспорта и до Народното събрание проектът да бъде изтеглен. Писмото е подписано от 10 браншови организации в автобусния транспорт, съобщи БНР.

Проектът е внесен от депутати от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля". В него се предвижда да бъде сформирана една браншова камара в автомобилния транспорт, на която да се възложат и настоящи държавни функции - контрол на дейността, лицензиране и др.

Освен това се предвижда членството в БАК да е задължително, което също е оспорвано от браншовите организации. Те смятат, че текстовете ще доведат до нерегламентирани споразумения между отделни фирми. А освен това ще се създадат условия за натиск върху някои от тях.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).