Пловдивски ученик с най-високо отличие в национален конкурс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:35 / 18.12.2016
4670
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На тържествена церемония в мол "Галерия" - Бургас наградиха победителите в Шестия национален литературен конкурс "Рождество на Спасителя", обявен от Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Центъра за подкрепа на личностното развитие и РУО - Бургас. 

В литературната надпревара взеха участие стотици ученици от цялата страна. Борислав Стефанов от ОУ "Стоян Михайловски" е отличен с първа награда във втора възрастова група.

Представените творби бяха оценявани от жури с председател Магдалена Япаджиева - старши експерт в дирекция "Образование и демографски въпроси" в община Бургас и членове д-р Захарий Дечев - координатор на Общинска програма "Краезнание", Пепа Ангелова - директор на ЦПЛР - Бургас, Виктория Димова - главен учител по български език и литература и Атанасия Петрова - автор на конкурса.

Целта на проявата е да поощрява и утвърждава интереса на учениците към литературата и православието, да стимулира тяхната творческа изява и любовта им към изкуството. Конкурсът е с утвърдени традиции и е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на учениците за учебната 2016/2017 година.

Националната награда не е единствена за възпитаника на Горица Петрова - старши учител по български език и литература. Борислав Стефанов е лауреат на Шестия международен конкурс "Аз обичам Черно море" и на Третия национален конкурс, посветен на Деня на християнското семейство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).