Пловдивски полицаи отидоха да връчат призовка, странна миризма ги подтикна към арест

Автор: Георги Василев
Коментари (19)
10:58 / 20.04.2020
100188
Двама пловдивски полицаи отидоха да връчат призовка на младеж, но много странна миризма в апартамента му, ги подтикна да сложат прангите на момчето и да го откарат в районното, предаде репортер на Plovdvi24.bg. За случилото се в жилището, нарушителят се размина на косъм от затвора и ще трябва да плаща 1000 лева глоба, наложена от съда.

Случката е от 8 януари. Тогава призовкарите отишли в апартамента, за да връчат документа. Отворил им обвиняемия, а в жилището имало още двама души. Полицейските служители усетили специфична миризма на марихуана. Попитали какъв е източника на миризмата, при което нарушителят излязъл на терасата на жилището и опитал да скрие нещо. Това не убегнало от вниманието на служителите на реда, които се приближили до него.

Видели саксия, в която имало тенджера. В нея пък имало три пликчета с кафява тревиста маса. Момчето посочило, че веществото действително е марихуана и е негово като го ползвал за лична употреба, а не давал на приятелите си.

Последвалата експертиза показала, че това наистина е марихуана с тегло 3.9 грама (на стойност 24 лева). От апартамента били иззети още 7 пликчета, тенджерата, гриндер и везна.

Тъй като обвиняемият не бил осъждан и не бил освобождаван от наказателна отговорност, а и нямало имуществени вреди, магистратите му наложили само 1000 лева глоба и разноските по делото и експертиза.

Съдебното решение подлежи на обжалване.

Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).