Пловдивски надзиратели протестират в столицата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:10 / 23.09.2012
2204
Надзирателите от затвора и ареста в Пловдив подкрепят готвения протест на полицаите за достойно заплащане и европейски условия на труд, който ще се проведе днес, 23 септември, в София пред МВР и Министерството на финансите.

Седемдесет служители от надзорно-охранителния състав на затвора членуват в Синдикалната секция към Синдикат на служителите в затворите в България, който официално с отворено писмо-декларация на УС до премиера Бойко Борисов, министрите на финансите, вътрешните работи и правосъдието Симеон Дянков, Цветан Цветанов и Диана Ковачева, през седмицата изрази своята позиция на солидарност със Синдикалната федерация на служителите в МВР. С писмото от Синдиката на служителите в затворите настояха за реални действия, които да гарантират повишаване на професионалния и социален статус, на доходите и жизненото равнище на работещите в сектор "Сигурност".

От синдиката изразиха също становище, че строгите бюджетни ограничения в сектора на сигурността не кореспондират с ангажиментите за подобряване на социалния статус и поставените цели в битката с престъпността и корупцията, а напротив - задълбочават мотивираността и напрежението сред служителите и задълбочават усещането за несигурност и несправедливост.

В израз на съпричастност служителите на териториалната служба на ГД "ИН" в Пловдив ще изпратят свои представители на протеста в София. Протестът на работещите в затворите има и сигнален характер към Министерството на правосъдието, което на всички поставени от тях искания дотук е отговорило единствено с обещания.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай
Как оцеля последното лятно кино в Пловдив?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).