Пловдивски дрифтаджия върти "слънца“, оправдава се със спукана гума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
16:40 / 28.06.2020
11703
3000 лева глоба ще плаща пловдивски дрифтаджия, спипан да върти "слънца“ с колата си в района на парк "Отдих и култура“, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Освен това младежът ще се раздели с книжката си за 12 месеца и ще брои още 10 лева за това, че не успял да представи всички необходими документи при полицейската проверка.

Случката е от 28 ноември м.г. Малко преди полунощ, дрифтаджията карал "БМВ 320и“ по бул. "Шести септември“ в посока кръстовището с бул. "Свобода“. На седалката до него бил негов връстник.

По същото време от базата на специализираните полицейски сили, която се намира в района, по бул. "Шести септември“ в патрулка карал служител на полицията. Той видял, че в самото кръстовище БМВ-то започнало да се върти. Автомобилът се завъртял веднъж, след това се завъртял втори път, след което спукал гума и спрял. Полицейският автомобил се приближил до немското возило и спрял.

От шофьорът били изисквани документи, за да му бъде извършена проверка, като същият не представил контролен талон към книжката си. Полицаят звъннал за подкрепление и малко по-късно пристигнала втора патрулка. Шофьорът получил акт за нарушения на два члена от Закона за движение по пътищата – за това, че ползва обществени пътища не по предназначение и за това, че не носи всичките си документи. Срещу издаденото наказателно постановление, младият шофьор подал жалба в съда,

Пред магистратите двете момчета, които били в БМВ-то дали разнопосочни показания – шофьорът казал, че пукнал гума, заедно с другаря си започнали работа по нейната подмяна, в който момент са дошли полицейските служители. Другото момче пък разказало, че полицейските служители са дошли незабавно след осъществения завой. Заради същественото разминаване, показанията им не били кредитирани от съда.

Според съда става въпрос за висока степен на обществена опасност, доколкото единствено липсата на други лица или коли в непосредствена близост е предотвратило настъпването на вредоносен резултат.

Така глобата била потвърдена, а шофьорът може да обжалва пред административния съд.

Виж коментарите (19)

Още по темата (88):
15.04.2024 Участници в организирани гонки видяха приближаващи униформени, МВР остана с пръст в устата
08.04.2024 Пловдивската полиция показа мускули
13.09.2023 Шумът от мотори - най-големият терор за пловдивчани
31.07.2023 Шумни мотори продължават да тормозят пловдивчани
26.06.2023 Пловдивчанин за гонките: Въпрос на време е да има жертви
11.06.2023 Притеснителен сигнал: Докога ще застрашават живота ни в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).