Пловдивски адвокат: Въпрос на време е да стане нещо непоправимо

Автор: Диана Бикова
Коментари (12)
09:27 / 24.02.2023
65581
Даваме думата на известен пловдивски адвокат. За какво по-точно става дума - разберете сега:

Ситуацията с големите кучета, които са разхождани в нарушение на закона - без намордник и къс повод, е напът да ескалира отново, след като питбул е нахапал мъж и кучето му, а от полицията казали на съпругата на пострадалия да им се обадят, ако намерят собственичката на агресивното куче. 

След последния подобен случай преди няколко години мерките в Пловдив бяха затегнати и отговорните институции следяха стриктно за изпълнение на закона. С течение на времето ограничанията се разхлабиха, за да се стигне до сегашния  инцидент. Ето какво коментира по темата известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев

"Млад мъж е нахапан зверски от питбул в центъра на Пловдив. Стигнало се е до сериозни операции, за да се спаси ръката. Това съобщиха по Нова тази сутрин. От полицията му казали да си потърси собственичката на питбула сам и да им се обади, ако я намери.

Не знам какво да кажа. Проблемът с големите кучета е огромен. Задължително трябва да са с намордници при разходка, но аз досега куче в Пловдив с намордник не съм видял. Това изискване не се изпълнява от собствениците на тези кучета. Нещо повече - опитайте се да попитате собственик на подобно куче защо го разхожда без намордник и ще видите насреща такава агресия, че ви е бедна фантазията.

Страшно е просто. Особено в района на Гребната база и някои от парковете. Там не просто ги разхождат без намордници, но дори често кучетата са пускани и без повод. Правят си каквото искат. Досаждат и преследват спортуващите и разхождащите се, доста агресивно впрочем. Често обект на подобно отношение са майки с колички и малки деца.

И не знам защо този проблем се неглежира. Трябва да стане някаква трагедия ли?! А нещата са прости: проверки и глоби и то ежедневно. Какво толкова сложно има. Но няма нито проверки, нито глоби. Кучетата са важни и аз съм имал, но мисля, че хората са не по-малко важни.

Сегашното положение повече не бива и не трябва да се толерира. Не ми се иска да го казвам, но въпрос на време е да стане нещо непоправимо, ако сегашното положение не се промени."

Виж коментарите (12)

Още по темата (68):
07.02.2022 Община Асеновград пита гражданите дали искат кучешка площадка
22.02.2021 Посочиха най-честите нарушения на собствениците на кучета в Пловдив
08.10.2020 Пловдивчани протестират срещу кучешка площадка
22.02.2020 Собственици на кучета възмутени от състоянието на площадка
10.02.2020 Пловдивчанин: Докога собствениците на кучета ще правят каквото си искат?
07.07.2019 Родител от Пловдив направи забележка заради куче без каишка и чу жестока
обида
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).