Пловдивската полиция започва работа с учениците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:59 / 12.05.2016
1457
Служители от ОД МВР Пловдив започват работа по програма "Детско полицейско управление". На 16 май ще бъде даден официалният старт на националната програма от експертна група в Министерството на вътрешните работи и предназначена за обучение на ученици от начален и прогимназиален етап. 

Партньори в инициативата са министерствата на образованието и науката, на младежта и спорта и на правосъдието, Български червен кръст, Български туристически съюз, Българска православна църква - Българска патриаршия и Националното сдружение на общините в Република България. 

Идеята е, забавлявайки се, децата да получат знания и умения за самосъхранение, справяне с различни предизвикателства, работа в екип, проява на уважение и толерантност, зачитане на правата и отговорностите пред обществото. 

Целта на програмата е постигане на ранна превенция на подрастващите, утвърждаване на ценностното отношение към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации, изграждане на гражданска позиция, стимулиране на прилежност и инициативност, повишаване на доверието към полицията. 

Темите на теоретичните и практически занимания са съобразени с възрастовите особености на децата, регионалната специфика, традиции и култура. В рамките на учебната година в обучението ще се включат служители от структурите на охранителна, пътна и криминална полиция и психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от БЧК и младежката организация, Български туристически съюз и духовни лица в съответните населени места.

Тържественото откриване на "Детско полицейско управление" в Пловдив ще бъде на 16 май, понеделник, от 12 часа, в двора на СОУ "Св. Паисий Хилендарски" на ул. "Родопи" 48.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
ББР обяви търг за мегакомплекс в Пловдив
Пловдивски университети се включиха в протеста, остават затворени...
Двама са в болница след поредната катастрофа в Пловдив
7 дни след кошмара на бул. "Руски": И тази седмица започна с инци...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).