Пловдивска ИТ компания дарява три стипендии за курс по програмиране на деца в неравностойно положение

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 01.02.2021
5014
Пловдивската ИТ компания "Уеб Екс Софтуер“ (WebX Software)  дарява стипендии за курс по програмиране на деца в неравностойно положение с помощта на организацията "Заедно в час“. Учениците ще могат да  посещават напълно безплатно курсовете по програмиране в школата “Logiscool Maritsa".

Трите деца, които са проявили интерес, са от различни училища в Пловдив и на различна възраст – 4ти, 6ти и 11ти клас.

"Програмирането   е   знанието   на   бъдещето. Живеем   в   свят, в който технологиите са неразделна част от ежедневието ни. Особено през последната година, когато за всички стана ясно, че онлайн присъствието вече е задължително. Затова ние вярваме, че днес всяко дете трябва да получи дигитално образование.“ – казва Калин Диев, управителят на "Уеб Екс Софтуер“.

По какъв начин знанията от курсовете по програмиране помагат на децата в бъдеще?

Изучаването на основите на програмирането учи децата на това как софтуерните инженери използват математиката, за да разрешават проблеми по логичен и творчески начин.

Когато децата се учат да програмират, те развиват и способността да не се отказват след неуспех. Те научават, че провалът не е непременно нещо лошо, а напротив - често е възможност. Когато се провалят и опитат отново, те могат да се поучат от грешките си. Кодирането дава възможността на децата да опитат отново и отново, докато успеят да постигнат резултата, който търсят.

Компютърното програмиране учи децата да експериментират и им дава увереността и самочувствието да бъдат креативни. Те получават шанса да създадат нещо, което е изцяло тяхно.

Защо е важно дигиталното образование днес?

Живеем в дигитален свят, изпълняваме по-голямата част от нашата работа и ежедневните си задължения с помощта на дигитални устройства. Имайки предвид начина, по който светът се развива, да програмираш е ценно умение. Бъдещите работни места и не само тези в технологичния сектор, все повече ще изискват високо ниво на компютърни знания.

Днес има голяма липса на ИТ специалисти в България, както и в ЕС, а и по целия свят. С напредването на технологиите, се увеличава нуждата от опитни програмисти. Така че всяко дете, което се научи да програмира, ще има голямо предимство, с много повече възможности за кариера.

Заедно в час

“Заедно в час" е неправителствена организация, която вече 10 години работи за осигуряване равен достъп до качествено образование за всяко дете. Мисията на организацията е да развива нови учители, да подкрепя училищни екипи и да изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. "Заедно в час" е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България" и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All. 

Намирането на подходящите ученици, на които да се дарят стипендиите, бе осъществено с помощта на организацията. А именно чрез техните учители – мотивираните професионалисти, които ежедневно работят за подобряването на образователната система.

Logiscool Maritsa – завладяващи курсове по програмиране за ученици

Logiscool преподава програмиране на деца от 1-12 клас по един забавен и креативен начин. В свят, в който технологиите засягат всеки аспект от живота ни, е от голямо значение децата да бъдат не само ползватели, а да прекарват времето си пред екрана по един активен и творчески начин.

За да направи обучението по-привлекателно, екипът на Logiscool представя учебния материал под формата на игра. Учениците получават възможност да разработват свои собствени игри или програми по време на занятията, така, след всеки урок, те могат да се гордеят с това, че са създали нещо ново.

Най-важното предимство на Logiscool, е собствената образователна платформа и учебна програма, съобразена изцяло с възрастта на всеки един ученик. Тя се актуализира непрекъснато от екип от педагози и ИТ специалисти въз основа на обратната връзка от повече от 70 000 ученика от целия свят, минали през нея.

За повече информация за курсовете:

https://www.logiscool.com/bg/plovdiv-spring-courses

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).