Пловдивчанка посочи най-новата измама, с един клик могат да ви вземат парите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
08:45 / 30.01.2023
26280
Здравейте, пиша на вашата медия, тъй като искам да дам случай на нов вид измама, на която станах жертва преди дни, съобщава читателка на Plovdiv24.bg. Ето за какво става дума:

"Казусът е следният.

Пуснала съм в една от големите платформи за онлайн продажби няколко артикула. Включва ми се дама във вайбър, която казва, че има интерес към един от продуктите, които продавам.

Още с първото изречение ми стана странен въпросът й, но реших да продължа кореспонденцията си с нея. Дамата с охота и без допълнителни въпроси реши, че иска да купи продукта и помоли да пристъпим към следващия етап. Попита ме дали имам против да плати в "Еконт" онлайн.

Понеже не бях чувала за тази услуга, й казах ок и реших да проверя каква е в сайта на "Еконт". В този момент тя ми изпрати линк, като ми каза, че е заплатила вече стоката и трябва да си въведа номер на картата, за да си взема паричките.

Тъй като се усъмних в това, реших направо да звънна на "Еконт". От централата ми казаха, че "Еконт" никога няма да искат да предоставяме сензитивни данни онлайн и да се заплаща стока, която не е изпратена предварително. Оказах се права. Свързах се и с полицията, но ми казаха, че тези измами са непроследими, тъй като реално IP адресите са регистрирани извън България и е трудно да ги издирят.

Поради тази причина реших да дам гласност на случая тук, за да могат повече хора да се запознаят с този нов вид измами и да внимават! Не предоставяйте личните си данни и повярвайте ми, никой няма да ви плати за стока, която дори не сте изпратили!".

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).