Пловдивчанка почина след диагноза "цистит"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (46)
21:02 / 15.10.2015
17977
Жена почина след две посещения на "Бърза помощ" в дома й и диагноза "цистит". Съпругът й Илия Чакъровобаче твърди, че лекарката, пристигнала в дома им, не е направила необходимото, за да спаси жена му Ирина. Отказано е да бъде откарана и в болница. Вече е назначена експертна комисия, която ще излезе със становище по случая.

На 25 септември Илия и Ирина Чакърови са на семейната си вила в Равнища. Вечерта 77-годишната жена получила болки в корема, съпроводени от обилно потене и повръщане. Съпругът Илия позвънил на личната лекарка в Пловдив, която дала съвет да направи отвара от магданоз. 

Ирина отново се оплакала от болки в корема и на следващия ден семейството се прибрало в Пловдив. Лекарката, която дошла, само разпитала жената, без да я прегледа, твърди съпругът твърди Илия.

"Изкара една чанта. Вика: "Цистит е, ще ти дам едни хапчета." Никъде не я пипна, за да види, че коремът й е твърд, че цялата е студена и тече пот, чисто студена като мъртвец", разказва той.

Илия предложил да закарат Ирина в болница, но лекарката отговорила, че могат да водят там само пациенти с инфаркт и инсулт. Вечерта жената пила предписаните хапчета, но подобрение не последвало. Сутринта Илия отново повикал екип на "Спешна помощ". Дошъл друг лекар.

"И човекът почна да носи някаква апаратура и вика съседите да я караме в болницата, работата е спешна. Още не съм излязъл и той вика: "Господине, върни се - тя повърна кръв и почина." Тя ми беше всичко, такава хубава жена, винаги навсякъде ме водеше за ръка, такава хубава жена", споделя Илия Чакъров.

От Центъра за Спешна помощ в Пловдив отказаха да застанат пред камерата. Получихме писмен отговор, от който става ясно, че при първото посещение на медицинския екип случаят е преценен като хроничен обострен цистит, както и че съпругът е отказал аутопсия и е декларирал липса на претенции към екипа на спешните медици.

"Никой не го е питал за аутопсия или дали има претенции към лекарите", заявява Христос Чакъров - брат на Илия.

Сега съпругът смята да търси правата си в съда. Директорът на Центъра за спешна помощ в Пловдив - д-р Иван Стойнов, е назначил проверка по случая, а резултатите ще станат ясни другата седмица.

Източник: БНТ


Виж коментарите (46)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).