Пловдивчанка осъди общината заради продънена шахта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
21:25 / 15.05.2019
3686
Собственичка на лека кола "Опел корса" осъди община Пловдив заради инцидент от миналата зима с продънена шахта. Местната власт трябва да плати 85,15 лева обезщетение, 25 лева държавна такса и 300 лева адвокатски хонорар, съобщи  за Монитор потърпевшата Стиляна Иванова.

Нейният автомобил пострадал заради шахтата на 26 февруари 2018г. около 7 часа сутринта. Шофирал мъжът на Стиляна – Трайко Иванов, който всяка сутрин преди работа паркирал на обичайно място до Хуманитарната гимназия в Пловдив. В онзи зимен понеделник обаче междублоковият паркинг не бил почистен от падналия сняг. Тъй като човекът познавал мястото, спокойно включил на задна предавка и започнал да маневрира. Секунди по-късно предната дясна част на леката кола пропаднала в уличната шахта. Трайко Иванов веднага повикал Пътна полиция, за да бъдат констатирани щетите по колата. Още тогава той бе категоричен, че ще си търси правата в съда, защото леката кола му е необходима, а и в семейството имат бебе. "Имаме малко дете, а е зима и е студено. Колата ми трябва, а сега трябва да влезе в сервиз и не е ясно колко ще ми струва ремонтът", заяви тогава пред Агенция Монитор Иванов. На мястото бил пратен и авариен екип на "ВиК". Работниците на дружеството му помогнали да изтегли колата си от продъдената шахта и му казали, че съоръжението не е собственост на "ВиК".

Впоследствие стана ясно, че по колата му са били счупени:  предният десен носач, предната броня, накрайник, шарнир, а и предният мост бил изкривен. "Шахтата е била необезопасена и твърдо ще водя дело", каза миналата зима Иванов, който в следващите месеци заведе дело, спечели го и се сдоби с изпълнителен лист за дължимата сума.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).